Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Oλα όσα μου είπε χθες ο Γιάννης Δημαράς, ποιους χαρακτήρισε "εχθρούς"


Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους της υπόθεση διεκδίκησης του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς. Ο κ. Δημαράς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Lepanto και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΟΛΠΑ κ. Πλατυκώστα χαρακτηρίζοντάς τον ως «εχθρό της Πάτρας». Ωστόσο όμως παραδέχθηκε πως το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στο Υπουργείο οικονομικών και όχι στον Δήμο και ότι θα πρέπει οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Ο κ. Δημαράς αναρωτήθηκε πως να συζητήσει ο Δήμος με τον κ. Πλατυκώστα, αφού ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ έχει υπογράψει πως δεν χρειάζεται το χώρο και τον έχει παραχωρήσει στο Δήμο και τώρα αλλάζει στάση. Μάλιστα παρά τις εκκλήσεις του δημοσιογράφου να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν, δήλωσε πως ... δεν συζητά.

Μάλιστα, σημείωσε ότι ο ΟΛΠΑ επί 11 χρόνια που λειτουργεί δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο στη λιμενική ζώνη, καθώς ο μόνος του σκοπός είναι το κέρδος και τίποτα περισσότερο. Οταν δε ρωτήθηκε για την Πειραϊκή Πατραϊκή και την διαμόρφωση της λιμενικής ζώνης, δήλωσε πως αυτά έγιναν... με χρήματα που εκείνος είχε αφήσει όσο ήταν Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμειο.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε, πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο παραχώρησης που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης, ΟΛΠΑ και Δήμου, ο Οργανισμός Λιμένος έχει προσωρινά τον χώρο, μέχρι να γίνει η οριστική παραχώρηση στο Δήμο.

Στο πλαίσιο ζήτησε από την κυβέρνηση να τιμήσει την υπογραφή της και δήλωσε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Όσο για τη σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν στη δημιουργία μαρίνας για μεγάλα σκάφη, ο κ. Δημαράς αφενός εκτίμησε ότι κανείς επενδυτής δεν θα έρθει στην Πάτρα όταν γνωρίζει ότι η πόλη είναι εναντίον του, αφετέρου ο χώρος δεν προσφέρεται αντικειμενικά καθώς προορίζεται για εμπορικά πλοία.

Ο δήμαρχος Πατρέων έδωσε και προσωπικό τόνο στην υπόθεση καθώς είπε ότι δεν θα αφήσει αμαχητί μια υπόθεση για την οποία έχει αγωνιστεί και ο ίδιος επί σειρά ετών.

Όσο για τη θέσεις του υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη περί της παραχώρησης των 300 μέτρων λιμενικής ζώνης στο Δήμο, ο κ. Δημαράς είπε ότι ο υπουργός είναι αναρμόδιος. Ρωτήθηκε αν θα συναντήσει τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά και είπε πως θα πάει με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν τον δεχθούν. Του επισημάνθηκε πως όλα θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με ένα τηλεφώνημα και πως αν οι κυβερνώντες ήθελαν το ζήτημα θα είχε λυθεί, άρα δεν θέλουν, όμως εκείνος επέμενε πως το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στο Δήμο με το παραχωρητήριο που είχε υπογράψει ο κ. Βενιζέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου