Ο Πατρινός chef που μπήκε στα "άδυτα" του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας
Την εβδομάδα που μας πέρασε ο πατρινός Executive Chef Στάθης Κόκκαλης ήταν παρών σε 2 απο της πιο σημαντικές στιγμές της γαστρονομίας φέτος.
Ο βραβευμένος Chef συμμετείχε στο 1ο συνέδριο του Chef Club Of Greece ( ειναι τακτικό μέλος ) και μάλιστα υπόγραψε την ιδρυτική διάταξη. Το Great kouzina είναι λογοπαίχνιο του Gr eat που καλεί τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν πρώτης ποιότητας Ελληνικά προιόντα. Το συνέδριο έγινε παρουσία της πολιτείας ( υπουργος Ολγα Κεφαλογιάννη ) καθώς και διάφορων φορέων απο τον κλάδο της γαστρονομίας.
Το βράδυ της Δευτέρας ο πατρινός Chef επισκέφθηκε το καλύτερο εστιατόριο της Ελλαδας ( 2 αστερια michellin και επι σειρα ετων βραβευμένο απο τους χρυσούς σκούφους ) την Σπονδή του Αποστολου Τραστέλη. Το prive δείπνο ήταν πρόβα τζενεράλε για τα νέα αποκτήματα της Σπονδής και εκει ηταν καλεσμένοι όλη η αφρόκρεμα της Ελλαδας. Τον μεγαλο 3άαστερο Γαλλο chef Michel del Burgo, τον καλύτερο νέο chef του κόσμου για πολλούς William Mahi καθώς και τον χημικό Herve This που θεωρείτε πατέρας της μοριακής γαστρονομίας. Ο Στάθης Κόκκαλης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον ιδιοκτήτη της σπονδής Απόστολο Τραστέλη εφραζοντάς του τον θαυμασμό του για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την γαστρονομία της Ελλαδας καθώς και την ευχή του να κατακτήσει η σπονδή και τρίτο αστέρι πια με αυτές τις προσθήκες. Στην συνέχεια γνωρίστηκε με τον Michel del Burgo και τον William Mahi μιλώντας για αρκετή ώρα σε ευχάριστο κλίμα. Μάλιστα τον ξενάγησαν και στα άδυτα της κουζίνας της Σπονδής. Ο πατρινός Chef εντυπωσιάστηκε απο την απλότητα του χαρακτήρα του Burgo λέγοντας πως είναι ένας απλός ανθρωπος που έχει κάνει τόσα πολλά και όμως παραμένει απλός. Με τον Chef Mahi δε ταίριαξαν οι απόψεις τους εκτός απο την μαγειρική και στα extreme sport που λατρεύουν και οι δυο.
Την εβδομάδα που μας πέρασε ο πατρινός Executive Chef Στάθης Κόκκαλης ήταν παρών σε 2 απο της πιο σημαντικές στιγμές της γαστρονομίας φέτος.
Ο βραβευμένος Chef συμμετείχε στο 1ο συνέδριο του Chef Club Of Greece ( ειναι τακτικό μέλος ) και μάλιστα υπόγραψε την ιδρυτική διάταξη. Το Great kouzina είναι λογοπαίχνιο του Gr eat που καλεί τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν πρώτης ποιότητας Ελληνικά προιόντα. Το συνέδριο έγινε παρουσία της πολιτείας ( υπουργος Ολγα Κεφαλογιάννη ) καθώς και διάφορων φορέων απο τον κλάδο της γαστρονομίας.
Το βράδυ της Δευτέρας ο πατρινός Chef επισκέφθηκε το καλύτερο εστιατόριο της Ελλαδας ( 2 αστερια michellin και επι σειρα ετων βραβευμένο απο τους χρυσούς σκούφους ) την Σπονδή του Αποστολου Τραστέλη. Το prive δείπνο ήταν πρόβα τζενεράλε για τα νέα αποκτήματα της Σπονδής και εκει ηταν καλεσμένοι όλη η αφρόκρεμα της Ελλαδας. Τον μεγαλο 3άαστερο Γαλλο chef Michel del Burgo, τον καλύτερο νέο chef του κόσμου για πολλούς William Mahi καθώς και τον χημικό Herve This που θεωρείτε πατέρας της μοριακής γαστρονομίας. Ο Στάθης Κόκκαλης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον ιδιοκτήτη της σπονδής Απόστολο Τραστέλη εφραζοντάς του τον θαυμασμό του για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την γαστρονομία της Ελλαδας καθώς και την ευχή του να κατακτήσει η σπονδή και τρίτο αστέρι πια με αυτές τις προσθήκες. Στην συνέχεια γνωρίστηκε με τον Michel del Burgo και τον William Mahi μιλώντας για αρκετή ώρα σε ευχάριστο κλίμα. Μάλιστα τον ξενάγησαν και στα άδυτα της κουζίνας της Σπονδής. Ο πατρινός Chef εντυπωσιάστηκε απο την απλότητα του χαρακτήρα του Burgo λέγοντας πως είναι ένας απλός ανθρωπος που έχει κάνει τόσα πολλά και όμως παραμένει απλός. Με τον Chef Mahi δε ταίριαξαν οι απόψεις τους εκτός απο την μαγειρική και στα extreme sport που λατρεύουν και οι δυο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου