Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Η "αρπαχτή" των 100 ευρώ... και οι τιμές της κρίσης


Ειδικό μενού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν ετοιμάσει τα περισσότερα κλαμπ και εστιατόρια της περιοχής, αν και εκτιμάται ότι και φέτος η κίνηση θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, αφού οι περισσότεροι (ελέω κρίσης) θα προτιμήσουν να αλλάξουν χρόνο… στα σπίτια τους.

Τα μεγάλα λαμπερά πάρτι των προηγούμενων χρόνων έχουν πλέον εκλείψει, και οι καταστηματάρχες κάνουν προσπάθεια ώστε να κρατήσουν τις τιμές στα περισσότερα ρεβεγιόν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές. Και ποιος δεν θυμάται τις παλιές «αρπαχτές» με είσοδο 80 ή 100 ευρώ… για το ρεβεγιόν! Κι όμως τότε υπήρχαν πολλοί Πατρινοί που γέμιζαν ασφυκτικά τους χώρους στους οποίους διοργανώνονταν τα πάρτι και μάλιστα… αρκετοί… δυσκολεύονταν να βρουν και πρόσκληση!

Αρκετά πάντως εστιατόρια ετοιμάζουν σπέσιαλ εορταστικό μενού που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων από αγριογούρουνο, μέχρι παπαρδέλες με σπανάκι. Αλλά και ζαρκάδι και… βίσωνα!


Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τιμών ότι ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σε εστιατόριο στην Άνω Πόλη με μενού και ποτό ξεκινούσε από… 30 ευρώ το άτομο. Στο μενού συμπεριλαμβάνεται και αγριογούρουνο!

Όσον αφορά στα μπουζουξίδικα οι τιμές της φιάλης κρατούνται επίσης σε χαμηλά επίπεδα. Ακόμη και όταν έρχονται ονόματα της αθηναϊκής πίστας, η φιάλη προσφέρεται στα 100 ευρώ (ανά τέσσερα άτομα). Σε άλλα καταστήματα η φιάλη δίδεται προς 80 ευρώ.
Στα πάρτι που θα διοργανωθούν στα κλαμπ η είσοδος θα κυμαίνεται από 8-10 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες ευελπιστούν στην υπερκατανάλωση ποτού λόγω των ημερών, αλλά και πάλι… κρατούν μικρό καλάθι!
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες πάντως ευελπιστούν στην αύξηση της κίνησης αφού όλους τους προηγούμενους μήνες μιλούσαν για «πεθαμένη νύχτα»! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα καταστήματα άνοιγαν από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο και κάποια… μόνο Παρασκευή και Σάββατο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου