Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αυτά είναι τα τρία είδη γάλακτος που θα κυκλοφορούν στην αγορά - προσέξτε τι θα γράφει επάνω το κάθε μπουκάλι


Αίσιο τέλος είχαν οι διαβουλεύσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για το επίμαχο θέμα του γάλακτος. Πλέον θα διακρίνεται σε «παστεριωμένο γάλα» και σε «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας», ενώ η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται από τη βιομηχανία, αλλά μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων με βάση τη κοινοτική νομοθεσία.


Στη συσκευασία κάθε προϊόντος, θα πρέπει να αναγράφονται: η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης καθώς και η διάρκεια ζωής: π.χ. «γάλα 5 ημερών», «γάλα 7 ημερών» κλπ.


 


Παράλληλα θεσπίζεται νέα κατηγορία γάλακτος, το «γάλα ημέρας» που συσκευάζεται σε διάστημα 24 ωρών από το άρμεγμα και χωρίς τη διαδικασία της «θέρμισης» που περιορίζει τη θρεπτική του αξία. Η διάρκεια συντήρησής του δεν θα υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου