Αίσιο τέλος είχαν οι διαβουλεύσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για το επίμαχο θέμα του γάλακτος. Πλέον θα διακρίνεται σε «παστεριωμένο γάλα» και σε «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας», ενώ η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται από τη βιομηχανία, αλλά μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων με βάση τη κοινοτική νομοθεσία.
Στη συσκευασία κάθε προϊόντος, θα πρέπει να αναγράφονται: η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης καθώς και η διάρκεια ζωής: π.χ. «γάλα 5 ημερών», «γάλα 7 ημερών» κλπ.
Παράλληλα θεσπίζεται νέα κατηγορία γάλακτος, το «γάλα ημέρας» που συσκευάζεται σε διάστημα 24 ωρών από το άρμεγμα και χωρίς τη διαδικασία της «θέρμισης» που περιορίζει τη θρεπτική του αξία. Η διάρκεια συντήρησής του δεν θα υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου