Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Εχεις περίοδο; Δεν παντρεύεσαι


Συνεχίζει ακάθεκτος τις παραξενιές του ιερέας όταν πρόκειται να τελέσει γαμήλιες τελετές. Ο ναός στον οποίον λειτουργεί βρίσκεται εκτός κέντρου Πατρών, σε ημιαστική περιοχή. Μόνο που ουκ ολίγοι μελλόνυμφοι εγκαταλείπουν την ιδέα να κάνουν το γάμο τους στη συγκεκριμένη εκκλησία, αμέσως μόλις έχουν την πρώτη συνάντηση με τον ιερέα. «Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε εκκλησία. Ξέρετε τι μας ζήτησε;


Τη ημέρα του μυστηρίου να μην έχουμε περίοδο ούτε εγώ ούτε η κουμπάρα μου», μας κατήγγειλαν. Αλλά δεν είναι το μοναδικό «κόλλημα» του παπά. Επίσης θέλει πιστοποίηση ότι οι μελλόνυμφοι και οι κουμπάροι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Και επειδή μπορεί να έχουν εκδώσει καινούργια αστυνομική ταυτότητα, στην οποία δεν αναγράφεται το θρήσκευμα, ζητά να του προσκομίσουν το απολυτήριο του Λυκείου (αν στην πορεία κάποιος έχει αλλαξοπιστήσει, και έχει γίνει... βουδιστής, μάλλον δεν έχει σημασία).


Εννοείται βέβαια ότι είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε ότι αφορά τη σεμνότητα του νυφικού και του φορέματος της κουμπάρας. Όταν έχει θέσει τέτοιες προδιαγραφές για τα άλλα, δεν χρειάζεται να επισημάνει ότι απαγορεύονται δια ροπάλου μίνι, ντεκολτέ και εξώπλατα! Επίσης, δεν επιτρέπει να ακουστεί κιχ την ώρα του μυστηρίου.


Μάλιστα, κατά καιρούς έχει... αποβάλει από το ναό προσκεκλημένες που συζητούσαν κατά τη διάρκεια της τελετής, ενώ μια άλλη φορά διέκοψε το μυστήριο προκειμένου να επαναφέρει στην... τάξη μία γυναίκα η οποία είχε καθίσει στις θέσεις των ανδρών!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου