Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αυτή είναι η Πατρινή δικηγόρος που λατρεύει το kite surf


Η Γεωργία Κατσικαρέλη είναι μια νέα δικηγόρος της Πάτρας που εκτός από την επιστήμη της λατρεύει και το kitesurf, που μάλιστα ήταν και ένας βασικός λόγος ο οποίος την έκανε να αποφασίσει την επιστροφή της στην Πάτρα. Στο σημερινό «Face Control» μιλά για την δικηγορία και τι την ώθησε στο να σπουδάσει νομική, για τα όνειρά της για το μέλλον, αλλά και για το σπορ που είναι η μεγάλη της αγάπη! Μιλά για την απόφασή της να γυρίσει στην Πάτρα, μετά από παραμονή δέκα ετών στην Αθήνα, αλλά και για τα θετικά και αρνητικά της πόλης στην οποία γεννήθηκε και εργάζεται...


 


Αν ανατρέξεις στο παρελθόν, ποιες τρεις χαρακτηριστικές αναμνήσεις σου «έρχονται» στο μυαλό από την παιδική ηλικία;


Όλη μέρα παιχνίδι στη γειτονιά με τα υπόλοιπα παιδιά μέχρι να νυχτώσει και τη μητέρα μου να με ψάχνει. Τη γιαγιά μου να φτιάχνει ζυμωτό ψωμί στο ξυλόφουρνο και φυσικά... το πρώτο μου ποδήλατο!


Με ποιο σημείο (περιοχή) της πόλης αισθάνεσαι περισσότερο συνδεδεμένη και γιατί;


Με την παραλία Δρεπάνου, εκεί που κάνουμε το άθλημα του kitesurf, γιατί εκεί ξεχνάς, έστω προσωρινά τα προβλήματα της καθημερινότητας, νιώθεις ελευθερία και ήταν από τους λόγους που επέστρεψα στην Πάτρα, μετά από 10 χρόνια στην Αθήνα.


Ποια τρία χαρακτηριστικά είναι χαραγμένα στη μνήμη σου από τον μπαμπά, τη μαμά και την οικογένεια γενικώς;


Όταν είδα την μητέρα μου να αντιμετωπίζει με τεράστια δύναμη ένα πρόβλημα υγείας που ανέκυψε. Τον πατέρα μου να είναι συνεχώς δίπλα της. Και όταν είδα την αδερφή μου στο χώρο εργασίας της στο νοσοκομείο με τη στολή του ιατρού.


Πώς και γιατί το αποφάσισες να σπουδάσεις Νομική;


Ήθελα να γνωρίζω τί είναι δίκαιο και τί όχι, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, τα δικαιώματά μου και τις υποχρεώσεις μου, να ξέρω τι να αποφεύγω ώστε λειτουργώντας με βάση αυτά, να μη μπορεί κάποιος να με εκμεταλλευτεί. Επίσης ένας άλλος βασικός λόγος ήταν ότι ήθελα να σπουδάσω σε μια άλλη πόλη και να γνωρίσω νέους ανθρώπους και τρόπο ζωής.


Ακολουθώντας τώρα πια το επάγγελμα, τι είναι αυτό που σε συναρπάζει περισσότερο απ' όλα;


Μέσα από την επιστήμη μας και φυσικά μετά από πολύ διάβασμα και εμπειρία μπορείς να ανατρέψεις καταστάσεις με τη λογική και μελετώντας σωστά το νόμο και τη δικονομία, να χρησιμοποιήσεις, χωρίς να αλλοιώσεις, την κάθε λέξη και επιχείρημα του άλλου υπέρ σου. Επίσης καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με προβλήματα των συνανθρώπων σου, παρατηρείς και εκτιμάς μικρά πράγματα.


Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στη δικηγορία μετά από 10 χρόνια;


Με ένα πολύ δυνατό στομάχι, περισσότερες ώρες εργασίας και διαβάσματος, άρα ευελπιστώ ότι θα έχω και περισσότερες γνώσεις (αν και οι νόμοι αλλάζουν καθημερινά) και σίγουρα με περισσότερα ζευγάρια γόβες και σακάκια.


Για να γυρίσουμε όμως στο «σήμερα», εκτός από τη δικηγορία ασχολείται και με το surf kind ; Πώς και ασχολήθηκες με αυτό το σπορ;


Αφού ζούσα στην Αθήνα για δέκα χρόνια όπου οι ρυθμοί ζωής ήταν ταχύτατοι και οι ώρες εργασίας εξαντλητικές χρειαζόμουν κάτι για να απορροφά την ένταση της καθημερινότητας και να με ταξιδεύει. Λόγω της καταγωγής μου από Πάτρα, αυτό που μου έλειπε στην Αθήνα ήταν η θάλασσα. Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν πήγαινα στη Λούτσα και μετά από παρότρυνση φίλων που ήδη ασχολούνταν με το kitesurf και φυσικά μετά από πολλές ώρες «παρακολούθησης» ξεκίνησα και απλά με κέρδισε. Έχεις μια αίσθηση ελευθερίας στο άθλημα αυτό, είσαι στη θάλασσα και ξεχνάς τα πάντα.


Αλήθεια, ποια είναι τα τρία «συν» και ποια τα τρία «μείον» της πόλης που πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξουν επειγόντως;


Οι άνθρωποι είναι πιο χαμογελαστοί και συνεργάσιμοι, έχεις πιο εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στη θάλασσα και οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι γενικότερα πιο ανθρώπινοι. Όμως η πόλη μας υστερεί στον πολιτιστικό τομέα (π.χ. θέατρο), δεν υπάρχουν κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις και τέλος υπάρχον πολλοί αλλοδαποί.


 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


Όνομα:  Γεωργία             


Επίθετο:  Κατσικαρέλη


Γεννήθηκε: Στην Πάτρα, στις 13 Φεβρουαρίου του 1985


Γονείς: Νικόλαος Κατσικαρέλης και Νίκη Ανωγιάτη


Αδέλφια: Ευανθία Κατσικαρέλη


Σχολεία που πήγε: 42ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο, Πειραματικό Λύκειο Λάγγουρα


Σπουδές: Νομική Σχολή Αθηνών, Διοίκηση Επιχειρήσεων (Χίος) Πρώτη δουλειά: Στο νομικό τμήμα της EOS MATRIX SA


Λατρεύει: Τη θάλασσα


Απολαμβάνει: Την καλή παρέα


Απεχθάνεται: Τις ταμπέλες


Τι κάνει σήμερα: Δικηγόρος - Συνεργάτιδα του  Αν. Τελώνη


 


ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ


Μάθημα: Αρχαία


Άθλημα: Kitesurf,snowboard


Ομάδα: Ολυμπιακός


Φαγητό: Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο


Αριθμός: Οποιοσδήποτε αρκεί να είναι ζυγός


Χρώμα: Μπλε


Ενασχόληση: Δικηγορία


Προορισμός: Αμμουλιανή Χαλκιδικής, Νότια Ισπανία, Άγιος Μαυρίκιος


Μουσική/Καλλιτέχνης: Depeche Mode, Robbie Williams, Bajofondo, Cayetano, Μποφίλιου.


Ταινία: Jeux d’ enfants, The Truman show


Ηθοποιός: Jim Carrey, Al Pacino, Johnny Depp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου