Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Τι ερεθίζει πραγματικά μία γυναίκα



Τι μπορεί να «ανάψει» μια γυναίκα; Οχι αυτά που νομίζει εκείνη, ή τουλάχιστον όχι μόνο αυτά που νομίζει.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κορμί της γυναίκας αντιδρά σε ορισμένα σεξουαλικά ερεθίσματα, τα οποία ούτε κατά διάνοια δεν πιστεύει η ίδια ότι τη διεγείρουν.

Οι ερευνητές από το Kinsey Institute for Research in Sex, Gender, and Reproduction, του Πανεπιστημίου της Indiana, για το συγκεκριμένο πείραμα χρησιμοποίησαν έναν κολπικό φωτοπληθυσμογράφο (ένα γυάλινο όργανο σε σχήμα ταμπόν), το οποίο μετράει τη σεξουαλική διέγερση από τη ροή του αίματος.



Ο κολπικός φωτοπληθυσμογράφος και η δερμάτινη καρέκλα στην οποία κάθησε η Melanie

Η Νεουορκέζα συγγραφέας, Melanie Berliet, ήταν εκείνη που πήρε μέρος στην έρευνα και η οποία έμεινε έκπληκτη από τις διαφορές που είδε, στο τι νόμιζε εκείνη ότι θεωρούσε ερεθιστικό, με το τι πραγματικά την ερέθισε.

«Πάντα νόμιζα ότι γνώριζα τον εαυτό μου σεξουαλικά», γράφει η 33χρονη στο Cosmopolitan. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις straight γυναίκες που τους αρέσουν να δοκιμάζουν διάφορες στάσεις και sex toys και είμαι ανοιχτή στα τρίο όταν υπάρχει η παρόρμηση».

Από την Berliet ζητήθηκε να βάλει τον φωτοπληθυσμογράφο στον κόλπο της, να καθίσει σε μια δερμάτινη καρέκλα και να βλέπει στην οθόνη σκηνές από αισθησιακά και μη βίντεο. Η συσκευή θα μετρούσε αν αυξανόταν η ροή του αίματος στον ιστό του κόλπου, ή τον κολπικό παλμό, τα οποία δείχνουν διέγερση

Οι γιατροί Erick Janssen, Justin R. Garcia και Feel Good, κανόνιζαν τη ροή των βίντεο από ένα άλλο δωμάτιο.

«Ο ανιχνευτής έμοιαζε και είχε την αίσθηση ενός γυάλινου ταμπόν, οπότε ύστερα από λίγο ξέχασα ότι ήταν μέσα μου», λέει η Berliet (αριστερά στη φωτο)) στη MailOnline.

Ετσι η Berliet είδε ένα σωρό εικόνες από ουδέτερα βίντεο με γατάκια, σκηνές από ταινίες κοινωνικές, μέχρι σκληρό πορνό και σκηνές από την ταινία «Η σιωπή των αμνών».

Για κάθε βίντεο της ζητήθηκε να βαθμολογεί με άριστα το 5 τα συναισθήματα που ένοιωθε. Ενθουσιασμό, χαλάρωση, φόβο, λύπη, ενοχή και ντροπή.

Η Berliet αφού είδε τα βίντεο είπε στους ερευνητές ότι ερεθίστηκε πολύ από τις σκηνές που περιείχαν λεσβιακό σεξ, τρίο και γυναίκες να αυνανίζονται. Είπε επίσης ότι δεν ερεθίστηκε καθόλου βλέποντας gay άνδρες να κάνουν σεξ, από σκηνές με foot fetish και βλέποντας πιθήκους bonobo να το κάνουν. Της ζητήθηκε επίσης να βαθμολογήσει τα βίντεο ανάλογα με το πόσο την ερέθισαν σε μία κλίμακα από 0 έως 10.


 


 


Η 33χρονη εξηγεί πως αισθάνθηκε.

«Επειδή υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των gay θα ήθελα να ερεθιστώ βλέποντας δύο άνδρες να κάνουν σεξ, αλλά όταν είδα δύο πέη σηκωμένα, δεν ερεθίστηκα».

Λίγες μέρες μετά, οι ερευνητές παρουσίασαν στην Berliet τα αποτελέσματα και της είπαν ότι ο κολπικός της παλμός ήταν πολύ έντονος όταν έβλεπε λεσβιακό σεξ, BDSM, foot fetish και γυναίκες να αυνανίζονται...

Φάνηκε λοιπόν η αντίφαση, καθώς η ίδια είχε πει ότι το BDSM και το foot fetish δεν την ερέθισαν καθόλου. Παράλληλα, σύμφωνα με τη συσκευή η Berliet δεν ερεθίστηκε βλέποντας τους bonobo να κάνουν σεξ (όπως είχε πει), αλλά ούτε και με σκηνές από τρίο, τις οποίες είχε κατατάξει ψηλά στις προτιμήσεις της

Για τις σκηνές BDSM λέει: «Ισως επειδή θεωρώ τον άνδρα αφέντη αντιφεμινιστή, γι αυτό δεν μπόρεσα να σκεφτώ ότι το βρίσκω ερεθιστικό, σε αντίθεση με τον κόλπο μου. Οι ενοχές μας, η ντροπή και η κοινωνική πίεση επηρεάζει τις πραγματικές σεξουαλικές μας επιθυμίες».

Αλλο ένα στοιχείο που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι η Berliet ερεθίστηκε πολύ από τις σκηνές στο «Η σιωπή των αμνών».

Σύμφωνα με τον Janssen, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Ο συνειρμός για την Berliet μπορεί να προέκυψε, επειδή όταν βλέπει τρομακτικές ταινίες, μπορεί να ζητάει την αγκαλιά, το χάδι και την προστασία του συντρόφου της.
 
Πάντως, όπως είπε η Berliet, η περιπέτειά της με τη συσκευή της άνοιξε περισσότερο τη σκέψη της και την οδήγησε να αναθεωρήσει το τι την ερεθίζει περισσότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου