Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΛΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ: (β4-9) (γ1-6) (δ1-8) (Στ6-2) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»
Και διαβάστε την διαμαρτυρία του καρναβαλικού πληρώματος 7 για τα βραβεία του κρυμμένου θησαυρού! 




Το πλήρωμα «7» συμμετείχε όπως αναφέρει ο επικεφαλής του για πρώτη φορά στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και η επιστολή προς τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι έχει ως εξής: «Είμαι ο εκπρόσωπος του πληρώματος «7» και σας αποστέλλω το παρόν έγγραφο διότι έχουμε κάποιες ενστάσεις στα πλαίσια του 49ου κρυμμένου θησαυρού.

Αρχικά να σας πω ότι είμαστε μια ομάδα κατά πλειοψηφία φοιτητές της Πάτρας από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Χωρίς γνωριμίες σε πρόσωπα και πράγματα. Αποφασίσαμε φέτος για πρώτη χρόνια να συμμετάσχουμε στο γνωστό σε όλους Πατρινό καρναβαλικό δρώμενο, τον κρυμμένο θησαυρό.

Στόχος ήταν να δούμε το καρναβάλι, όχι μόνο σαν μια συγκεκριμένη εκδήλωση που πίνεις και χορεύεις, αλλά στο σύνολο εκδηλώσεων, το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, τον αυθορμητισμό, τον αυτοσχεδιασμό, την έμπνευση, την χαρά, την δημιουργία, την ομαδικότητα, το παιχνίδι και τον εθελοντισμό.

Αυτός ήταν και ο λόγος που φτιάξαμε ένα πλήρωμα όχι εμπορικό με στόχο το κέρδος , αλλά καθαρά καρναβαλικό που με ένα κομμάτι ύφασμα, πινέλα, χρώματα και φαντασία φτιάξαμε τις στολές μας.

Ίσως οι ζωγραφισμένοι Αϊνστάιν σε κάθε στολή και η κατασκευή των καπέλων να μην εντυπωσίασαν την Καρναβαλική Επιτροπή, αλλά αυτό δεν συνέβη και στο 3λεπτο θεατρικό που μας βαθμολογήσατε με άριστα 100! Ερχόμενοι λοιπόν την Καθαρά Δευτέρα, με ενθουσιασμό, για να δούμε την απονομή των βραβείων, παρατηρήσαμε ότι πήραν τέσσερα (4) πληρώματα βραβείο, τη στιγμή που τα βραβεία ήταν τρία (3).

Γεννήθηκε λοιπόν η απορία σε όλα μέλη του πληρώματος γιατί έγινε αυτό. Δεν θα μπορούσαν και τα υπόλοιπα τέσσερα (4) πληρώματα, που βαθμολογήθηκαν με άριστα (100) να βραβευτούν και αυτά; Επίσης, δύο (2) από τα πληρώματα που βραβεύτηκαν, υπερέβησαν κατά πολύ το χρονικό όριο των τριών (3) λεπτών, που η ίδια η καρναβαλική επιτροπή είχε θέσει. Θα μπορούσαμε και εμείς, αλλά και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι να αψηφήσουμε το χρονικό όριο και να κάτσουμε πολύ παραπάνω και να πούμε περισσότερα πράγματα.

Αντί αυτού το πλήρωμά μας τήρησε το τρίλεπτο, με μια ελάχιστη υπέρβαση. Εκτός εάν ο κανονισμός μπήκε για να παραβιαστεί, πράγμα που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.
Χωρίς να είμαστε ειδικοί αλλά ούτε ηθοποιοί θεωρούμε ότι ένα θεατρικό όπως το δικό μας, που χάρισε στους παρευρισκόμενους ένα τρίλεπτο, γεμάτο με γέλιο και όχι βαρετά πεντάλεπτα και δεκάλεπτα τα οποία κούρασαν τον κόσμο.

Επειδή ήταν η πρώτη μας χρονιά στον κρυμμένο θησαυρό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βραβεύονται πάντα οι αρχαιότεροι, μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστηθούν. Είναι σωστό να μας κόβετε την όρεξη μόνο και μόνο επειδή είμαστε αρχάριοι;
Δεν περιμένουμε βέβαια να πάρει το πλήρωμά μας βραβείο κατόπιν εορτής, θα θέλαμε όμως να εξετάσετε τα παραπάνω και να μας απαντήσετε υπεύθυνα.

Συγχαρητήρια για την διοργάνωση και ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε αυτήν την επιστολή. Στις 49 γραμμές σας παραθέσαμε τα ανάμεικτα συναισθήματα μας από την πρώτη αλλά όχι και τελευταία συμμετοχή μας στον κρυμμένο θησαυρό.

Κλείνοντας σας παροτρύνουμε να λύσετε έναν γρίφο.
« (β4-9) (γ1-6) (δ1-8) (Στ6-2) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Βαθμοί 2015
σ.σ όπου γράμμα παράγραφος, όπου αριθμοί γραμμή και λέξη...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου