Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Δήμος Πάτρας έστειλε εξώδικο στον Κούγια και του ζητά "35"

Εξώδικο στην ΠΑΕ Παναχαϊκή έστειλε χθες, με δικαστικό κλητήρα, ο Δήμος Πατρέων και την καλεί μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 35.000 ευρώ, που έπρεπε να 'χε καταθέσει από τον περασμένο Οκτώβριο, ειδάλλως πρέπει ν' αποχωρήσει από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο!!!

Το θέμα διέρρευσε από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, η οποία συνέταξε και απέστειλε το σχετικό εξώδικο. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ακόμα δεν έχει καταθέσει στον Δήμο Πατρέων την εγγυητική επιστολή των 35.000 ευρώ για την χρήση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο λόγος είναι ένα αντικειμενικό κώλυμα που αντιμετώπισε ο Αλέξης Κούγιας με μία άλλη εγγυητική επιστολή του στην Probank, τράπεζα την οποία απορρόφησε η Εθνική Τράπεζα μόλις τον Δεκέμβριο που πέρασε. Γι' αυτό και ο Δήμος Πατρέων, ορθότατα πράττων, αποφάσισε, για να διευκολύνει την ΠΑΕ Παναχαϊκή, να μην τραβήξει εξ αρχής το σχοινί και να δώσει όλα τα χρονικά περιθώρια που ζήτησε η ΠΑΕ Παναχαϊκή για την τακτοποίηση του θέματος. Αλλωστε η «κοκκινόμαυρη» ΠΑΕ εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της (καταβάλλει κανονικά τα μηνιαία μισθώματα που είχαν συμφωνηθεί, καθώς και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της), οπότε θα ήταν και αντιδεοντολογικό ηθικά να έφτανε ο Δήμος στα άκρα για το θέμα της εγγυητικής. Στον Δήμο, όμως, λένε ότι ενώ ο κ. Κούγιας είχε θέσει καταληκτική ημερομηνία τακτοποίησης τις πρώτες ημέρες του 2014, τελικά δεν κατέθεσε την εγγυητική επιστολή και γι' αυτό αναγκάστηκαν, σαν μέσο πίεσης, να πάνε στην έσχατη λύση του εξώδικου. Στην ΠΑΕ Παναχαϊκή πρότειναν, όπως διέρρευσε, να παρέδιδαν στον Δήμο ισόποση τραπεζική επιταγή αντί για εγγυητική επιστολή, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν σύννομο, σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, οπότε δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό.
Ποια είναι η είδηση που προκύπτει απ' την όλη υπόθεση; Ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η επίσημη σύμβαση μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΠΑΕ Παναχαϊκή για την χρήση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου! Γιατί απαραίτητος όρος για την υπογραφή της σύμβασης ήταν εξ αρχής η κατάθεση εγγυητικής επιστολής από την ΠΑΕ Παναχαϊκή, με την οποία επιστολή ο Δήμος θα διασφαλιζόταν για την παραχώρηση του Σταδίου στην Παναχαϊκή.

Ο Αλέξης Κούγιας έσπευσε να ρίξει τους τόνους και να εξηγήσει πως είναι τυπικό το θέμα: "Δυστυχώς, πληρώνουμε ακόμα παλιές αμαρτίες. Λόγω Μακρή έχουμε κολλήσει, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Εχω προτείνει εδώ και 20 ημέρες στον Δήμο Πατρέων να τους δώσω μετρητά ή τραπεζική επιταγή 35.000 ευρώ, αλλά οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου δεν θέλουν να τα πάρουν.
Οπότε θα πάω πλέον να βγάλω εγγυητική επιστολή σαν Αλέξης Κούγιας υπέρ της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το λύσουμε και αυτό το θέμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου