Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βόμβα μεγατόνων! Και 12ος συνδυασμός στην Πάτρα. Σε λίγα 24ωρα η επίσημη ανακοίνωσή του


Σαν βόμβα αναμένεται να σκάσει την ερχόμενη εβδομάδα η είδηση δημιουργίας του δωδέκατου συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές στην Πάτρα. Πολύ γνωστά ονόματα της Πατραϊκής κοινωνίας που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε συζητήσεις μεταξύ τους, φαίνεται ότι το Σάββατο το πρωί πήραν την οριστική απόφαση να προχωρήσουν.


Πρόκειται για ηχηρά ονόματα που η δημοσιοποίησή τους θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, ενώ ο υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι πασίγνωστος Πατρινός από τον επιχειρηματικό χώρο.


Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έγκειται στο γεγονός ότι δεν προήλθε από τη φιλοδοξία του επικεφαλής να ηγηθεί της δημοτικής κίνησης, αλλά πρόεκυψε ως υποψήφιος Δήμαρχος μετά τις πιέσεις που του άσκησαν τα άτομα που έλαβαν την πρωτοβουλία δημιουργίας του δημοτικού σχήματος.


Οι συζητήσεις μαζί του ξεκίνησαν εδώ και εβδομάδες και ως φαίνεται το Σάββατο το πρωί, είπε το μεγάλο ναι και έτσι άναψε το πράσινο φως για την επίσημη ανακοίνωση καθόδου στις δημοτικές εκλογές. Τα πρόσωπα που πλαισιώνουν την προσπάθεια προέρχονται από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό, λογοτεχνικό και εμπορικό κόσμο της πόλης, σε πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει κατά καιρούς προτάσεις να είναι υποψήφιοι, από άλλους συνδυασμούς, όμως, οι περισσότεροι, ποτέ έως σήμερα δεν είχαν λάβει τη σχετική απόφαση.


Καθοριστικό ρόλο στη δραστηριοποίησή τους τώρα, φαίνεται ότι διαδραμάτισε το πρωτοφανές φαινόμενο με τους πολλούς υποψηφίους Δημάρχους, εκτιμώντας ότι η δική τους κίνηση, προερχόμενη από τα κάτω, θα αποκτήσει αμέσως σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων και θα εξαναγκάσει πολλούς υποψηφίους να αποσυρθούν από τη μάχη των εκλογών.


Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του postin.gr, ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου να γίνει η πρώτη συνάντηση των ιδρυτικών μελών της κίνησης. Μάλιστα, τόσο το όνομα του συνδυασμού, όσο και ο τρόπος ανακοίνωσης παραπέμπουν σε μια τελείως αντισυμβατική δημοτική κίνηση, που έρχεται να εμφανιστεί με τρόπο που καμία σχέση δεν έχει με τον παραδοσιακό τρόπο δημιουργίας, ονοματοθεσίας και εμφάνισης των δημοτικών παρατάξεων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου