Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Και μεγαλογιατρός από την Πάτρα με "μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό" απολογείται...


Δέκα γιατροί από διάφορα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, στελέχη εταιρειών παροχής συμβουλών αλλά και στελέχη της ορθοπεδικής εταιρείας De Puy αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτών κατά της Διαφθοράς για τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά είδη της εν λόγω εταιρείας.


Ανάμεσά τους και μεγαλογιατρός από το νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας".


Οι κατηγορούμενοι που φθάνουν τους τριάντα αντιμετωπίζουν κατά περίσταση αδικήματα για απάτη, συνέργεια και ηθική αυτουργία στην απάτη, δωροδοκία με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα μεταξύ 2000 - 2006, ενώ η ζημία που προκλήθηκε φέρεται να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ με βάση την υπερκοστολόγηση των ιατρικών ειδών αλλά και τα «δώρα» που φέρονται να καταβλήθηκαν σε μετρητά στους κατηγορουμένους γιατρούς.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρεία κατά 35% ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών η μίζα ανέρχεται σε 20%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου