Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πατρινός για να μην στερήσει το φαγητό από τις γάτες του… έτρωγε κι εκείνος γατοτροφή


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο ηλικιωμένος έπαιρνε πενιχρή σύνταξη λόγω των απανωτών περικοπών και επειδή τα χρήματα δεν τον έφταναν για να εξασφαλίζει την ημερήσια διατροφή του αλλά και να τρέφει και τις γάτες που εδώ και χρόνια είχε στο σπίτι του και με τις οποίες είχε «δεθεί» συναισθηματικά, αποφάσισε να... τρώει από το δικό τους φαγητό!


Το περιστατικό συνέβαινε στην Πάτρα και μάλιστα παρενέβη και ο Εισαγγελέας ύστερα από αιτήματα γειτόνων του ηλικιωμένου. Όλα συνέβησαν στην περιοχή της Εγλυκάδας. Ο ηλικιωμένος, ηλικίας 82 ετών, ζούσε μόνος στο σπίτι του από τότε που πέθανε η σύζυγός του, εδώ και πέντε περίπου χρόνια. Δεν είχαν αποκτήσει παιδιά και ο ίδιος δεν είχε κανέναν άλλον συγγενή.


Έτσι έμενε μόνος και αβοήθητος. Μόνη του συντροφιά και παρηγοριά ήταν οι τρεις γάτες του, οι οποίες όμως «έφεραν» κι άλλες δύο με αποτέλεσμα ο αριθμός τους συνολικά να φθάνει τις πέντε. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, ο ίδιος λάτρευε τις γάτες του τόσο πολύ που ήταν για αυτόν το μοναδικό όπλο ενάντια στη μοναξιά του.


Ειδικά από τότε που άρχισε να αντιμετωπίζει και σοβαρά κινητικά προβλήματα. Όμως η κρίση και η τρόικα έφεραν τα πάνω - κάτω, με αποτέλεσμα η σύνταξη που έπαιρνε να μην υπερβαίνει τα 400 ευρώ το μήνα. Ο ηλικιωμένος έδινε κάποια χρήματα σε μια πάγια υποχρέωσή του και δεν του έμεναν παρά 150 με 200 ευρώ για να την βγάλει όλο το μήνα. Και μέσα σε όλα είχε και να ταΐζει τις αγαπημένες του γάτες - συντρόφους του.


Έτσι, έφθασε στο σημείο να επιλέξει εξασφαλίζοντας πρώτα το φαγητό στις γάτες και μετά στον εαυτό του. Και επειδή τα χρήματα δεν έφταναν άρχισε να τρέφεται με τις... γατίσιες κροκέτες και τα υπόλοιπα που έδινε για φαγητό στα τετράποδα!


Παρενέβησαν Εισαγγελέας και Κοινωνικοί ΛειτουργοίΗ άκρως επικίνδυνη για την υγεία του τακτική του έγινε αντιληπτή από τους γείτονες οι οποίοι φοβούμενοι για τον ίδιο ειδοποίησαν εισαγγελικό λειτουργό. Για το θέμα ενημερώθηκαν αρμοδίως και υπεύθυνοι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Δήμου Πατρέων οι οποίοι έσπευσαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και ήρθαν σε επαφή μαζί του για να λύσουν το πρόβλημα.


Το να τον πείσουν δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση, ωστόσο μετά από διαβουλεύσεις με τον παππού, που κράτησαν για πολλές ημέρες, αλλά και καθημερινές επισκέψεις στο σπίτι του με σκοπό να τον φροντίσουν, πέτυχαν να τον πείσουν για την αλλαγή περιβάλλοντος.


Πριν λίγες ημέρες μόλις εξασφαλίστηκε η νέα του στέγη σε ίδρυμα στην περιοχή των Λεχαινών. Όπου ο ηλικιωμένος ζει υπό καλύτερες συνθήκες, του παρέχονται οι ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζεται, ενώ τρέφεται σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου