Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ: Ποιος θα "πληρώσει" που χάθηκε αυτό το παλικάρι και κινδυνεύουν τόσα ακόμη; ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ



Δρόμος - καρμανιόλα. Αλήθεια πόσα θύματα θα μετρήσουμε ακόμη στην παλιά εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος των Ροϊτίκων, Βραχνεϊκων κλπ; Προ ημερών από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύμα λίγο μετά το "Palatino" προς τα Βραχνέικα. Στο σημείο η άσφαλτος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς δεν έχει "στρωθεί" σωστά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί "δόντια"! Σε μία τέτοια "ανωμαλία" του εδάφους έπεσε νεαρός δικυκλιστής (φωτό). Οδηγούσε μηχανάκι, φορούσε κράνος, όμως η ρόδα του "χτύπησε" στο "δόντι", ο οδηγός έχασε την ισορροπία του, βρέθηκε στο έδαφος και μάλιστα τραυματίστηκε στο χέρι! Αλήθεια ποιος τον αποζημιώνει; Κανείς φυσικά. Όπως και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση το οδοστρώματος γενεσιουργός αιτία των τροχαίων.


Στο ίδιο σημείο, στις 11 Νοεμβρίου 2013, ένα νέο παιδί, ο Λουκάς Μούσας έχασε τη ζωή του. Ηταν μόλις 19 ετών. Εμεινε πέντε ημέρες στην Εντατική όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Λίγο πριν μείνει σε κώμα και ενώ είχε τις αισθήσεις του, πρόλαβε και μίλησε στην μητέρα του. «Με κατέστρεψε ο δρόμος μαμά» της είχε πει. Τα λόγια του συγκλονίζουν: Με πέταξε ο δρόμος» της είχε ψελλίσει.


Η μητέρα του μίλησε στον «Κόσμο»: «Το χρωστάω στο παιδί μου. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να σταματήσει αυτή η καρμανιόλα» μας είπε.


Ο Λουκάς Μούσας έπεσε με το μηχανάκι του σε μία ανωμαλία του οδοστρώματος. Στο μέσον υπήρχε ένα «σκάλωμα» ή «δόντι», μετά από έργα που είχαν κάνει για τον αγωγό ύδρευσης.


Κατά τους ειδικούς δεν είχε γίνει σωστή συμπίεση στο οδόστρωμα κι έτσι υπήρχε υψομετρική διαφορά. Οι ρόδες του δικύκλου του 19χρονου έπεσαν στο μέσον με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει τον έλεγχο και να ανατραπεί. Επίσης λόγω της ανωμαλίας στο έδαφος είχαν συγκεντρωθεί ποσότητες νερού που έκαναν ακόμη πιο επικίνδυνη την κίνηση επί του οδοστρώματος.


Εκείνη την εποχή μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής είχαν σκεφθεί να κλείσουν τον δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Λουκά, οι υπεύθυνοι του έργου έσπευσαν... να καλύψουν τις ημιτελείς εργασίες ρίχνοντας άσφαλτο. Ωστόσο ο δρόμος (όπως αποδείχθηκε και από το πρόσφατο τροχαίο) παραμένει επικίνδυνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου