Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ! Πόσοι πήγαν από την Πάτρα στα Σελιανίτικα για έναν φωνακλά κόκορα;;;;;;


Εφθασαν 3 άτομα μέχρι τα ... για να ζητήσουν την κεφαλή του κόκορα επί πίνακι!


Στην Ελλάδα της κρίσης το Ελληνικό δημόσιο ξοδεύει βενζίνη, εκτός έδρας για τρία άτομα και πολύτιμο χρόνο από μία δημόσια υπηρεσία που σίγουρα πολλά έχει να κάνει... για έναν κόκορα!


Δεν πιστεύαμε στ' αυτιά μας στο άκουσμα της καταγγελίας που έγινε προ ημερών για περιστατικό στα Σελιανίτικα με πρωταγωνιστή έναν φωνακλά κόκορα ο οποίος ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία της περιοχής και τον οποίον έχει στην αυλή του σπιτιού. Μία γειτόνισσα, ενοχλείτο φαίνεται από το πρωινό «κικιρίκου» του κόκορα και αποφάσισε να δράσει! Κάλεσε λοιπόν κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (στην οποία έγινε και η σχετική καταγγελία) ώστε να επέμβει η «κρατική μηχανή» για τον φωνακλά κόκορα!


Ετσι προχθές εμφανίστηκε στην περιοχή τριμελής ομάδα από την περιφέρεια (με υπηρεσιακό αυτοκίνητο) η οποία έφυγε από την Πάτρα για τα Σελιανίτικα το πρωί και προφανώς επέστρψε μεσημέρι. Μάθαμε δε πως τα μέλη του κλιμακίου εκτός από την βενζίνη, διόδια, απώλεια χρόνου από την υπηρεσία κλπ πληρώθηκαν με 30 ευρώ επιπλέον έκαστος .... για εκτός έδρας.


Τα μέλη του κλιμακίου ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της γειτόνισσας, διαπίστωσαν πως όντως ο κόκορας... ήταν φωνακλάς, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη του και του είπαν ξεκάθαρα πως θα πρέπει να σφάξει τον κόκορα διότι ενοχλεί τους περιοίκους. Τα μέλη του κλιμακίου ήσαν δύο άνδρες και μία γυναίκα (δεν ξέρουμε για ποιο λόγο έπρεπε να πάνε τρία άτομα για τον κόκορα), ενώ όπως εμφανίστηκαν στο χωριό η όλη ιστορία θύμιζε... εμφάνιση «ράμπο» οι οποίοι αντί για «Βιετκόνγκ»... κυνηγούσαν κοκόρια!


Ο ιδιοκτήτης του μεγαλόσωμου πουλιού... έμεινε με το στόμα ανοιχτό. «Μα να τον σφάξω»; τους ρώτησε, και εκείνοι απάντησαν καταφατικά. Φυσικά δεν θα το πράξει, όμως δεν αποκλείεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο για τον φωνακλά κόκορα!


Το περιστατικό δεν έκανε μόνο... το γύρο του χωριού, αλλά έφθασε μέχρι και την Πάτρα. Αφού αρκετοί πατρινοί διασκεδάζουν ή κάνουν μπάνιο στα Σελιανίτικα τις καλοκαιρινές ημέρες. Και όπως ήταν αναμενόμενο όχι μόνο γέλασαν με την ψυχή του για την περιπέτεια του κακομοίρη του κόκορα και του αφεντικού του, αλλά και με τα χάλια του ελληνικού δημόσιου τομέα. Που «χρεώνει» τρεις υπαλλήλους και επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία με έξοδα... για ένα κοκόρι!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου