Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Τι λέει η οικογένεια Κατσουράνη στην Πάτρα, για όσα ακούστηκαν για τον Κώστα


Αυτά έχει το ποδόσφαιρο! Κάποτε τον αποθεώναμε, σήμερα... τον κράζουν!


Ο λόγος για τον Πατρινό ποδοσφαιριστή Κώστα Κατσουράνη. Μέσα σε 20 ώρες 60.000 συμπατριώτες μας δήλωσαν, δια του Facebook, ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.


Η σελίδα «Όχι Κατσουράνη με Κόστα Ρίκα» δημιουργήθηκε, ως παράκληση προς τον Φερνάντο Σάντος, μόλις έληξε το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού. Και η δημοφιλία της επιβεβαιώνει τη σύμπλευση του αιτήματος με τη φίλαθλη βούληση. «Να γίνουν πολλά likes, να το δει ο Σάντος, να μπει ο Κατσουράνης στο αεροπλάνο της επιστροφής».


Ο λαός είναι σοφός, σωστά; Και επειδή εκτός από πολιτική, ξέρει και από μπάλα, απεφάνθη ότι η απουσία του Κατσουράνη έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της εθνικής ομάδας.Αν μη τι άλλο στην Πάτρα έσκασε σαν «βόμβα» αυτό το γεγονός.


Ο «Κόσμος» επικοινώνησε με την οικογένεια του Κώστα Κατσουράνη στην Πάτρα και διαπίστωσε ότι οι γονείς του έχουν ενοχληθεί από όσα γράφτηκαν. Και ποιος γονιός δεν θα στενοχωριόταν. Η μητέρα του πάντως μας είπε πως προσπαθεί να μην ασχολείται με όλα αυτά.


Γνωρίζει καλύτερα από όλους το παιδί της, ωστόσο την ενοχλεί που κάποια από αυτά που γράφονται προέρχονται και από Πατρινούς.


Τώρα πες ότι είσαι ο Κώστας Κατσουράνης. Και βλέπεις ότι δεκάδες χιλιάδες συμπατριωτών σου, μέσα σε μια έκρηξη χαράς, απαιτούν να μην αγωνιστείς στο επόμενο παιχνίδι της Εθνικής. Έλα να απαντήσεις στην πιο ηλίθια ερώτηση του αθλητικού ρεπορτάζ: Τι αισθάνεσαι;


Το βιογραφικό του


Ο Κώστας Κατσουράνης (γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1979 στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας) είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της γενιάς του, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν στην κατάκτηση του Euro 2004.


Ξεκίνησε από το τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας με τη Δόξα Χαλανδρίτσας στην Α΄ κατηγορία. Σε ηλικία 17 χρονών πήγε στην Παναχαϊκή και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Α' εθνικής 1996-1997.


Την περίοδο 2002-03 πήρε μεταγραφή για την Α.Ε.Κ. κι ενώ στο τέλος του συμβολαίου του με την Παναχαϊκή, είχε διαπραγματευτεί με τον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως επιτυχία.


Ακολούθησαν συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, οι οποίες επίσης δεν οδήγησαν πουθενά και τελικά κατέληξε στην Α.Ε.Κ., υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών.


Το 2005-2006 οδήγησε την Α.Ε.Κ. στη δεύτερη θέση για το πρωτάθλημα και στην έξοδο στο Champions League.[1]


Τελικά, το καλοκαίρι του 2007 αποχώρησε από την Α.Ε.Κ. και ακολούθησε τον Φερνάντο Σάντος στην Μπενφίκα έναντι αμοιβής 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, όπου και παρέμεινε τρία χρόνια.


Τον Ιούνιο του 2009 επανήλθε στην Ελλάδα εντασσόμενος στο δυναμικό του Παναθηναϊκού με τον οποίο στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το νταμπλ.


Στις 3 Οκτωβρίου 2012 λύθηκε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και από τον Ιανουάριο του 2013 συνεχίζει την καριέρα του στον Π.Α.Ο.Κ.


Ο Κατσουράνης ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στον θρίαμβο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004.


Εν συνεχεία πήρε μέρος στους προκριματικούς του Μουντιάλ 2006, κατά τους οποίους σημείωσε το πρώτο του τέρμα, στον αγώνα εναντίον του Καζακστάν.


Έχει λάβει επίσης μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 και στο Μουντιάλ του 2010.


Είναι μέλος της αποστολής που συμμετέχει στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.[5]


Έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τις 100 συμμετοχές με τη "γαλανόλευκη" μετά τους Γιώργο Καραγκούνη, Θοδωρή Ζαγοράκη και Άγγελο Μπασινά, ενώ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου