Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Είχε εταιρεία στην Αχαϊα ο βαρόνος της κοκαϊνης


Έναν 52χρονο εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να ναύλωσε το «Noor One», το πλοίο που μετέφερε τον έναν τόνο ηρωίνης αναζητούν οι διωκτικές αρχές.
Ο 52χρονος εμφανιζόταν ως πρόεδρος πετρελαϊκής εταιρείας με εγκαταστάσεις στην Αχαΐα και στα Δωδεκάνησα και σχέσεις με επενδυτές σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.
Σύμφωνα με tovima.gr, o 52χρονος εμφανίζεται να είναι μέλος επιμελητηρίου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, είχε αποκτήσει διασυνδέσεις στο Ντουμπάι και, σύμφωνα με σειρά μαρτυριών, είχε προπληρώσει 100.000 ευρώ για τη ναύλωση του πλοίου με αναφερόμενο στόχο τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη.
Κεντρικός στόχος των ερευνητών της υπόθεσης είναι λοιπόν η πλήρης διευκρίνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά και των διαδικασιών ναύλωσης του δεξαμενόπλοιου «Νoor 1», σημαίας Τόνγκο, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Από την έρευνα των αξιωματούχων του Λιμενικού και της DEA διαπιστώθηκε ότι με αυτό έγινε η μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης στις δύο αποθήκες του Κορωπίου και στη Φιλοθέη, ποσότητα η οποία φορτώθηκε από τον Περσικό κόλπο.
Ο 52χρονος, που φέρεται να είχε σειρά χρεών, έδινε συχνά το «παρών» τους τελευταίους μήνες στο Ντουμπάι, διέμενε στο γνωστό ξενοδοχείο Grosvenor House και επιχειρούσε να αποκτήσει επαφή με ιρανούς «επιχειρηματίες» με τη βοήθεια του εμπόρου χρυσού , ο οποίος διέμενε στην ίδια τουριστική μονάδα, αλλά και των άλλων προαναφερόμενων επιχειρηματιών.
Ο 52χρονος φέρεται να ναύλωσε το «Noor One» με πρόσχημα μεταφοράς πετρελαίου από τον Περσικό στη Λιβύη ή και αντιστρόφως,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου