Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Χαμός στα Δικαστήρια της Πάτρας - Η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ δικαιώθηκε - Την είχε στείλει στο "εδώλιο" η εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"


Φθάσαμε και σε αυτό το σημείο. Δύο παραδοσιακές εφημερίδες της Πάτρας να βρεθούν στα Δικαστήρια. Η εφημερίδα "Πελοπόννησος" κατηγορούσε την Γνώμη πως είχε συνεργήσει σε πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος της. Ομως το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής σε βάρος της Γνώμης, το οποίο είχε θέσει η Πελοπόννησος. Η Γνώμη σήμερα, φιλοξενεί στην πρώτη της σελίδα το εξής κείμενο:


ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Η εφημερίδα μας, στην πολυετή διαδρομή της, ουδέποτε επεδίωξε να αυξήσει την κυκλοφορία της με αθέμιτα μέσα σε βάρος άλλων τοπικών εφημερίδων, ούτε διέθεσε δωρεάν φύλλα, προς άγραν αναγνωστών. Ολα αυτά έγιναν δεκτά και από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών το οποίο στις 26 Ιουνίου απέρριψε αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής εναντίον μας, που υπέβαλαν οι εκδότριες άλλης τοπικής εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι δήθεν είχαμε συνεργήσει σε πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά από τη μακρά θητεία μας στον χώρο του Τύπου, ότι οι αναγνώστες δεν κερδίζονται με παροχές και τεχνάσματα, αλλά με την ποιότητα της ύλης και αυτο είναι το καθημερινό μέλημά μας. Με τον ίδιο σεβασμό στο αναγνωστικό κοινό και την ίδια προσήλωση στις αρχές που πρέπει να διέπουν τον Τύπο, θα συνεχίσουμε, αδιαφορώντας για το τι γίνεται γύρω μας, εκτός και αν πρόκειται για γεγονότα που συνιστούν ειδήσεις και μπορεί να ενδιαφέρουν το κοινό. Αλλωστε η ανοδική μας πορεία και η εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού, που μας έχει καθιερώσει προ πολλού στον χώρο του τοπικού Τύπου αποτελούν την πιο εύγλωττη απόδειξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου