Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πως βαθμολόγησε ο Αδωνις τα Νοσοκομεία της Αχαϊας - Ποια μπήκαν σε "μαύρη λίστα" - Ποιο είναι στα 10 .... καλύτερα (από οικονομικής άποψης)


Οι οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες όπως αυτοί καταγράφονται στο ESYnet αναφορικά με τις δαπάνες κάθε νοσοκομείου σε φάρμακα, υγειονομικό, ορθοπεδικό υλικό και αντιδραστήρια, υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης κ.α, καθώς και με την κίνηση ασθενών για νοσηλεία, χειρουργεία, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα, αποτέλεσαν τα εργαλεία της αξιολόγησης των ειδικών συμβούλων του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη,  για την κατάρτιση της σχετικής λίστας.


Στα νοσοκομεία μεγάλης δυναμικότητας άνω των 600 κλινών με την πιο υψηλή αποδοτικότητα -οικονομικά και λειτουργικά- περιλαμβάνονται το «Παπαγεωργίου» (Θεσσαλονίκη), το Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός». Το Νοσοκομείο Ριου δεν είναι στα πρώτα δέκα.


Αξιοσημείωτες επιδόσεις είχαν επίσης πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας μικρής δυναμικότητας από 250 έως 400 κρεβάτια, με το τοπ 10 να περιλαμβάνει και το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών.


 


Στον αντίποδα, βρίσκονται εννέα δημόσια νοσοκομεία που… διακρίθηκαν για τις χαμηλές επιδόσεις τους και με οικονομικά κριτήρια και με λειτουργικά. Μεταξύ αυτών του Αιγίου και του Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου