Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Είχαν κάνει σύμβαση για «σπάσιμο βράχου» ύψους 60 εκατομμυρίων δραχμών - 9 άτομα στο εδώλιο - Και αιρετός - Από το 1998 η υπόθεση στα Δικαστηρια της Πάτρας


Εννέα άτομα, μεταξύ αυτών και ένας πρώην Νομάρχης κάθονται στο εδώλιο με την βαριά κατηγορία της απάτης κατά του δημοσίου. Πρόκειται για μία υπόθεση που εκκρεμεί... από το 1998 και ακόμη βρίσκεται... στις δικαστικές αίθουσες. Όλα ξεκίνησαν όταν εκείνη την εποχή αποφασίστηκε να γίνουν έργα οδοποιίας στον δρόμο Αιγείρα - Σελιάνα - Μοναστήρι Περιθώρι, στην ανατολική Αιγιάλεια. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 70 εκατομμύρια δραχμές, όμως με συμπληρωματικές συμβάσεις έφθασε τα 170 εκατομμύρια δραχμές. Ανάδοχος ήταν ένας εργολάβος που πλέον βρίσκεται εκτός Πατρών, όμως λόγω πολλών καθυστερήσεων και άλλων προβλημάτων, το έργο ανέλαβε... άλλος εργολάβος.


Ο οποίος όμως δεν πληρώθηκε και αναγκάστηκε να κάνει μήνυση εναντίον της Νομαρχίας. Μάλιστα όπως ο ίδιος υποστηρίζει όταν έκανε τη μήνυση διαπίστωσε πως είχε γίνει συμπληρωματική σύμβαση ύψους 60 εκατομμυρίων δραχμών για ... σπάσιμο βράχου! Τότε μάλιστα είπε πει το «αμίμητο»: Πως «εγώ με 60 εκατομμύρια δραχμές κατέβαζα κάτω όλη την Παλιοβούνα»!


Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε κολλήσει, και τελικά ο εργολάβος αναγκάστηκε να φθάσει μέχρι την Αθήνα για να... την ξεκολλήσει! Κατηγορούμενοι ένας πρώην Νομάρχης ο οποίος προφανώς υπέγραφε τις συμβάσεις (δυστυχώς για εκείνον είχε την τυπική ευθύνη για όλα όσα γίνονταν - άλλωστε πολλοί αιρετοί έχουν καθίσει στο εδώλιο για παρόμοιες υποθέσεις), ένας προϊστάμενος - Διευθυντής Υπηρεσίας, τρεις επιβλέποντες μηχανικοί, 3 υπάλληλοι της Περιφέρειας που υπέγραψαν για τα περιβαλλοντικά και ο εργολάβος. Η δίκη ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 (δεκαέξι χρόνια μετά το συμβάν) και επαναλαμβάνεται στις 2 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου