Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 8ου ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ: Ξέρετε τι λέει η αναφορά του σχολείου για το επεισόδιο; ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ" κ' τα βάζει με δημοσιογράφους;


Και ξαφνικά ήρθε η ΕΛΜΕ Αχαϊας να προσπαθήσει να μίλησει για δημοσιογραφικό κανιβαλισμό και άλλα τέτοια "πιασάρικα" με αφορμή το περιστατικό στο 8ο Λύκειο με τον καθηγητή. Φαίνεται πως θα σκέφτηκαν  οι συνδικαλισταράδες της ΕΛΜΕ ως εξής: "αν χαρακτηρίσουμε τους δημοσιογράφους κανίβαλους, θα "δέσει το γλυκό". Λόγω φυσικά και της γνωστής και πολλές φορές δικαιολογημένης αγανάκτησης του κόσμου για τους δημοσιογράφους αφού σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποδειχτεί πολύ "λίγοι" και με μηδενικό "τσαγανό" ή "μπέσα"! Στην περίπτωση όμως του καθηγητή του 8ου Λυκείου οι δημοσιογράφοι της Πάτρας με πρώτον τον υπογράφοντα (μια και πρώτος είχα την πληροφορία και έγραψα την είδηση) έγραψα ότι ακριβώς συνέβη. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. Την επόμενη μέρα βγαίνουν οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ του 8ου Λυκείου και βγάζουν τα ματάκια τους μόνοι τους! Στην ανακοίνωσή τους (για να στηρίξουν τον καθηγητη) ΛΕΝΕ ποιο ειναι το όνομα του σχολείου. 


Χθες το βράδυ έφθασε και η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ανακοίνωση της ΕΛΜΕ η οποία αθωώνει καθηγητή, καθηγητές, μαθητές και σχολική μονάδα και τα βάζει... μόνο με τους δημοσιογράφους. Οι δε διδάσκοντες του σχολείου στην ανακοίνωσή τους λένε πως... ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!


Ε λοιπόν επειδή ως εδώ και μη παρέκει και ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ας μας απαντήσει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ και η ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ:


 Αληθεύει πως στην αναφορά περιστατικού που εστάλη από το Σχολείο αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι:


1. Οταν έφθασαν ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής βρήκαν τον εκπαιδευτικό όρθιο με αίματα στα χέρια και το πρόσωπο;


2. Οτι υπήρχε ανοιχτό τραύμα που αιμορραγούσε  μεταξύ αγκώνα και καρπού;


3. Οτι ο καθηγητής παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα στο κλιμακοστάσιο μέχρι να ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ το σχολείο και να μην έρθει σε επαφή με μαθητές;


Και άλλα πολλά που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εδώ. 


Ποιος ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΕΙ κύριοι συνδικαλισταράδες;;


1. Τι έκαναν οι διδάσκοντες - συνάδελφοί του ΠΡΙΝ συμβεί το περιστατικό; Δεν γνώριζαν ότι ο καθηγητής ήταν ευαίσθητος;


2. Η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως το περιστατικό συνέβη λόγω κρίσης και της πίεσης που ασκείται στους εκπαιδευτικούς και τις μειώσεις μισθών. Μα όλη η Ελλάδα τις έχει υποστεί.


3. Αν η ΕΛΜΕ θεωρεί ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους, τότε ποια είναι η άποψή της για τις ΑΝΑΦΟΡΕΣ καθηγητών ποου έγιναν για το συγκεκριμένο περιστατικό και ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με το ρεπορταζ των δημοσιογράφων;


4. Προφανώς η ΕΛΜΕ επιθυμούσε να "ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ" το θέμα. Να το "φάει το σκοτάδι" για να μην αναδειχθούν οι ΕΥΘΥΝΕΣ των συναδέλφων του καθηγητή που είναι βέβαιο πως ΓΝΩΡΙΖΑΝ την κατάσταση και δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν ένα τέτοιο, τόσο θλιβερό συμβάν! 


Αυτά. Για την ώρα. Δεν είχαν κανέναν σκοπό να επανέλθω στο θέμα, άλλωστε με λυπεί εξαιρετικά, όμως η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου... το παρατράβηξαν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου