Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Πατρινός μετανάστευσε στη Γερμανία αλλά του λένε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας… και στην Ελλάδα


Τι και αν γίνατε μετανάστης, τι και αν ζείτε πλέον σε άλλη χώρα, αν δεν προλάβατε να δηλώσετε το αυτοκίνητό σας στην Εφορία... θα πρέπει να πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας και στην Ελλάδα. Ακόμη και αν η χώρα στην οποία μεταναστεύσατε, ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνέβη σε νεαρό πατρινό ο οποίος στα τέλη Νοεμβρίου 2013 μετανάστευσε στην Γερμανία, αφού εκεί βρήκε καλύτερη δουλειά με καλύτερη αμοιβή, στο αντικείμενο που σπούδασε. Κατ' ευθείαν δήλωσε και το αυτοκίνητό του (το οποίο μετέφερε από την Ελλάδα) και μάλιστα πλήρωσε για όλο το 2014 τέλη κυκλοφορίας στην Γερμανία.


Έστειλε δε τα χαρτιά του (πληρωμή τελών στη Γερμανία κλπ) στην Ελλάδα, προκειμένου η μητέρα του να τα μεταφράσει στην Πάτρα και να τα προσκομίσει στην Εφορία.


Μόνο που η διαδικασία (αποστολή εγγράφων, μετάφραση κλπ) καθυστέρησε κι έτσι η μητέρα του νεαρού πήγε στην Εφορία... αρχές Φεβρουαρίου 2014.


Ποια ήταν η απάντηση που έλαβε; Ότι θα έπρεπε να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και στην Ελλάδα και μάλιστα εις διπλούν, αφού καθυστέρησε ένα μήνα (είχε δοθεί και παράταση μέχρι αρχές Ιανουαρίου) για την πληρωμή των τελών.


Η γυναίκα... δεν πίστευε στ' αυτιά της! Έδειχνε τα χαρτιά τα οποία πιστοποιούσαν πως το όχημα κυκλοφορούσε στη Γερμανία... από τον Νοέμβριο του 2013, αλλά στην εφορία... ανένδοτοι!


«Κυρία μου από την στιγμή που καθυστερήσατε θα πρέπει να πληρώσετε τα τέλη» της έλεγαν. Προφανώς η υπάλληλος της ΔΟΥ ακολουθούσε κατά γράμμα... την οδηγία! Και επειδή πουθενά δεν έβρισκε κάτι αντίστοιχο... βασίστηκε στο «πάγιο» ότι «όποιος καθυστερήσει να πληρώσει τέλη πληρώνει εις το διπλάσιο της αξίας τους».


Αν και έχουν περάσει μήνες από τότε, η γυναίκα δεν έχει βρει το δίκιο της. Ξαναπήγε προ ημερών στην Εφορία και έλαβε την ίδια απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου