Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αυτός είναι ο Πατρινός δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ άνθρωπο του "Εξπρές του Μεσονυχτίου"


To New Greek TV και συγκεριμένα ο Πατρινός δημοσιογράφος Χριστόδουλος Αθανασάτος, επικοινώνησε και συνομίλησε με τον Μπίλυ Χέηζ, τον άνθρωπο που υπέφερε τα πάνδεινα και τελικά απέδρασε από τις τουρκικές φυλακές, αποτελώντας την έμπνευση για την ταινία το "Εξπρές του Μεσονυχτίου». Εν μέσω των αντιδράσεων για την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για την Τουρκική Ανεξαρτησία, διαβάστε τι ανέφερε για την ταινία και τις διαφορές της με την πραγματικότητα, την ζωή του σήμερα αλλά και το πέρασμά του από την Ελλάδα, η οποία για αυτόν ήταν... «η χώρα της ελευθερίας». Παράλληλα, μάθετε γιατί δεν μας ξαφνιάζει που επιλέχθηκε να αναρτήσει την Τουρκική σημαία στην Wall Street.


Αυτήν την περίοδο, ο Μπίλι Χέηζ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αξιοποιώντας την περιπέτεια που τον έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο: Την καταδίκη και απόδρασή του από τις Τουρκικές Φυλακές. Όλα αυτά, σε ομιλίες διάρκειας περίπου μιας ώρας, στο Barrow Street Theatre, κατά τις οποίες δίνει λεπτομέρειες για τα όσα έζησε στο "Εξπρές του Μεσονυχτίου". Πολλές από τις πληροφορίες που δίνει έχουν ειπωθεί στις αμέτρητες δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες. Κάποιες άλλες, ήρθαν στην δημοσιότητα πιο πρόσφατα. Δηλώσεις και συνεντεύξεις που, αν τις διαβάσει κανείς, λογικά δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι θα αναρτήσει την τουρκική σημαία στη Νέα Υόρκη, την Ημέρα της Τουρικής Ανεξαρτησίας (η σχετική ανάλυση γίνεται παρακάτω).


Η επικοινωνία μαζί του ήταν σύντομη, αλλά περιεκτική. Ίσως όχι συνέντευξη, αλλά μια χαλαρή κουβέντα, από έναν άνθρωπο με το δίκια και τα άδικά του, τα σωστά και τα λάθη του, έχει κάτι να πει.


«Να ξέρεις ότι ένα από τα καλά που μου έκανε η φυλακή, αλλά και ηαπόδρασή μου, είναι ότι πλέον εκτιμώ στην ζωή το παραμικρό, εκτιμώ τηνστιγμή. Δεν παίρνω πια τίποτε ως δεδομένο. Κατάλαβα πόσο γλυκιά καιπολύτιμη είναι η ζωή μας.», είναι τα πρώτα λόγια του Μπίλι Χέηζ στο New Greek TV σχετικά με το πόσο τον άλλαξε η εμπειρία του στην Κωνσταντινούπολη.


«Η καταδίκη μου σε ισόβια κάθειρξη ήταν, ταυτόχρονα, το χειρότερο, αλλά και το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην ζωή μου. Για αυτό με βλέπεις και κάνω τώρα αυτά τα σόου: Μοιράζομαι με το κοινό όλα όσα ανακάλυψα σε αυτό το μακρύ και θαυμάσιο ταξίδι μου με το Εξπρές του Μεσονυχτίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου