Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Aυτά είναι μερικά από τα ρουσφέτια που ζήτησαν από υποψήφιους βουλευτές στην Πάτρα - ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ


Από εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ μέχρι και κουμπαριές ή συνοικέσια ήρθαν για άλλη μία φορά αντιμέτωποι πολλοί από τους υποψηφίους Βουλευτές και σε αυτές τις εκλογές. Είναι η συνήθης τακτική ορισμένων ψηφοφόρων οι οποίοι έχουν μείνει αγκιστρωμένοι σε νοοτροπίες του παλιού παρελθόντος. Νοοτροπίες που σχετίζονται με τον υποτιθέμενο έλεγχο και κατεύθυνση μαζικών ψήφων τις οποίες οι δήθεν «κουμαναταδόροι» μπορούν να αποφασίσουν - αυτοί και μόνο αυτοί - υπέρ ποιου κόμματος αλλά και ποιου υποψηφίου θα καταλήξουν. Και έτσι, μπορούν να διαπραγματεύονται απαιτώντας ό,τι μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. Από έργα σε περιοχές μέχρι και άκρως προσωπικά ρουσφέτια. Το ευτύχημα είναι ότι στις μέρες όλο και περισσότεροι υποψήφιοι διώχνουν - ενίοτε και κλοτσηδόν - τέτοιου είδους «εμπόρους» ψηφοφόρων που υποτίθεται εκπροσωπούν. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που εντυπωσιάζουν ή και βγάζουν γέλιο, αναλόγως με το πόσο εξωπραγματικό ή παράλογο είναι αυτό που ζήτησαν από κάποιον υποψήφιο. Στην περιοχή της Αχαΐας καταγράφηκαν και σε αυτές τις εκλογές πολλά τέτοια αξιοπερίεργα αιτήματα:


1. Λογαριασμός της ΔΕΗΟ αιτών ήταν δεν ήταν 35 ετών. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ανήκε στη λογική των παλιών χρόνων. Μπήκε με χαρακτηριστική άνεση στο γραφείο υποψηφίου και του είπε μόνο το επίθετό του, απευθύνοντας αμέσως το ερώτημα: «Με ξέρεις, έτσι δεν είναι;». «Όχι», του απαντά ο υποψήφιος. Ο ψηφοφόρος αρχίζει να του εξιστορεί ότι κατάγεται από χωριό της Αιγιάλειας και ότι κατευθύνει 63 σταυρούς, συγκεκριμένα! Του γνωστοποιεί την απόφασή του να στηρίξει τον ίδιο και όταν ο υποψήφιος τον ευχαριστεί, του παραδίδει έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, ύψους 210 ευρώ, λέγοντάς του: «Το μόνο που θέλω να κάνεις είναι να μου πληρώσει αυτόν τον λογαριασμό».


2. «Πληρωσέ μου τα εισιτήρια»Αχαιός που κατοικεί στην Αθήνα τηλεφώνησε σε υποψήφιο λέγοντάς του ότι αυτός και τα υπόλοιπα επτά μέλη της οικογένειάς του είχαν αποφασίσει να τον ψηφίσουν. Ο υποψήφιος τον ευχαρίστησε και ο ψηφοφόρος πέρασε στο... παρασύνθημα. «Όμως, θέλω μια χάρη προκαταβολικά. Να σας δώσω έναν λογαριασμό τράπεζας να μας βάλετε χρήματα για τις βενζίνες ώστε να έρθουμε να ψηφίσουμε». Παρ' ότι ο εν λόγω υποψήφιος ήταν νέος σε τέτοιες διαδικασίες, του αρνήθηκε και του έκλεισε το τηλέφωνο!


3. Η κουμπαριά!Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του μεσήλικα από χωριό της δυτικής Αχαΐας. «Εγώ τριάντα χρόνια κανονίζω πως θα μοιραστούν οι ψήφοι του σογιού μου. 55 ψήφοι μετρημένοι. Αλλά για να ψηφίσουν εσένα, πρέπει να μου υποσχεθείς ότι θα παντρέψεις την κόρη μου και να αναλάβεις τα έξοδα του γάμου γιατί είμαστε διαλυμένοι οικονομικά», ήταν το αίτημα προς υποψήφιο της ΝΔ. Αλλά έφυγε... κακήν κακώς από το γραφείο του!


4.Ήθελε σύνδεση και... iphone 6 !Συνέβη σε υποψήφιο Βουλευτή μικρού κόμματος. Ο ψηφοφόρος του υποσχέθηκε να τηλεφωνήσει σε αρκετούς και να του παραδώσει τη λίστα των ονομάτων. Όμως του ζήτησε να του δώσει μια τηλεφωνική σύνδεση που θα πλήρωνε εκείνος (ο υποψήφιος) αλλά και ένα... «σύγχρονο iphone 6» προκειμένου, όπως του είπε, να μπορεί να κάνει σωστά τη «δουλειά» του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου