Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εμφανίζεται γυμνή στο κοινό της Πάτρας - Μία παράσταση που "σοκάρει"




Μια από τις πιο συζητημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που παίζεται για 3η χρονιά στην Αθήνα, έρχεται στο Λιθογραφείον. Πρόκειται για μία παράσταση που κάνει πάταγο καθώς η πρωταγωνίστρια ερμηνεύει... γυμνή!


Η παράσταση "Ψύχωση" - 4.48 psychosis της SarahKaneταράζει τα νερά και για έναν ακόμα λόγο: η νεαρή και όμορφη ηθοποιός ΣίσσυΔουσίου, παίζει απολύτως γυμνή σε όλη τη διάρκεια του έργου! Και όταν λέμε απολύτως, εννοούμε απολύτως!


Μάλιστα στην παράσταση συμμετέχουν και γνωστοί Πατρινοί, ενώ έχει μουσική TheCure, JoyDivision, ΒΙΟΜΑSS +LanaDelRey,


Λέτε να υπάρξουν αντιδράσεις σεμνότυφων, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν; Δεν γνωρίζουμε. Άλλωστε χθες το βράδυ ήταν η πρεμιέρα, και ενώ ο «Κόσμος» είχε ήδη οδηγηθεί στο τυπογραφείο!


Η παράσταση είναι από αυτές που είτε αρέσουν πάρα πολύ ή που σοκάρει από την ωμότητα της αλήθειας και φεύγεις με ένα κόμπο στο στομάχι. Η παράσταση «Ψύχωση» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που βασίζεται στο έργο "4.48 Psychosis" της Βρετανίδας συγγραφέως SarahKane η οποία αυτοκτόνησε το 1999 σε ηλικία 28 χρονών μερικές μέρες μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής του συγκεκριμένου έργου. Η παράσταση ξεκινά με μια γυμνή νεαρή κοπέλα που βρίσκεται ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι στη μέση της σκηνής. Kάθε βράδυ αργά μέσα στην νύχτα νιώθει την αβάσταχτή ανάγκη να αυτοκτονήσει. Ένας εκρηκτικός μονόλογος που τσακίζει κόκκαλα. Η αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή, ακόμα και πριν την έναρξη της παράστασης με τον χαμηλό φωτισμό στο θέατρο δημιουργούν μια ατμόσφαιρα καθηλωτική που συγκλονίζει. Το έργο αν και γράφτηκε πριν σχεδόν από 15 χρόνια προσαρμόζεται στο σημερινό γίγνεσθαι άψογα διακατεχόμενο από μία μοναδική ποιητική νομοτέλεια.


Η πρωταγωνίστρια (Σ. Δουτσίου) απογυμνώνεται τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Μεταδίδει την αίσθηση του οικείου μιας και όλοι λίγο πολύ έχουμε νιώσει πράγματα σαν αυτά που πραγματεύεται η παράσταση- την απόρριψη ενός άντρα, το κενό, την θλίψη, το υπαρξιακό αδιέξοδο, την απελπισία, την κατάθλιψη, την οργή, συναισθήματα τόσο γνωστά σε εμάς που όμως όταν τα βλέπουμε καθαρά στη σκηνή μας σοκάρουν.


Οι συντελεστές του έργουΗ "Ψύχωση" - 4.48 psychosis της SarahKane, σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή.


Παίζoυν οι ΣίσσυΔούτσιου, Τζούλια Ροδοπούλου, Ηρακλής Τζαβέλλας και Αλεξάνδρα Φελέσκουρα.


Μουσική: ΒΙΟΜΑSS +Lana Del Rey, The Cure, Joy Division.


Video Art: AλκιστηΚαφετζή, Void Optical Art Laboratory


Σκηνικά: ΚennyMacLellan


Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος.


Η παράσταση θα παιχθεί στο Λιθογραφείον της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.


Προγραμματισμένες παραστάσεις:


Πέμπτη 29, Παρασκευή 30, Σάββατο 31 Ιανουαρίου,


Κυριακή 1 Φεβρουαρίου και Πέμπτη 5, Παρασκευή 6 και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, στις 21.30.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου