Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εφαγε "βρωμόξυλο" ιδιοκτήτης καφέ της Πάτρας


Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας «έφαγε» της χρονιάς του από συγγενείς κοριτσιών που εργάστηκαν σε αυτόν χωρίς όμως να εισπράξουν ούτε μισό μεροκάματο! Ούτε καν χρήματα για τα έξοδα που έκαναν καθημερινά για να πηγαίνουν στη δουλειά τους και να απασχολούνται, μάλιστα, σε 8ωρη βάρδια. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ, έξω από το επίμαχο μαγαζί κοντά στην περιοχή της Αγ. Σοφίας. Οι πατεράδες τριών κοριτσιών που εργάστηκαν στο καφέ χωρίς... μία, πήγαν εκεί για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή μεταξύ τους και μάλιστα ο ένας να γρονθοκοπήσει τον επιχειρηματία στο πρόσωπο, σωριάζοντάς τον στο έδαφος!Ευτυχώς, όμως, επενέβησαν θαμώνες και το επεισόδιο έληξε, ωστόσο η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, από τη μία μέσω της αγωγής κατά του επιχειρηματία εκ μέρους των πρώην εργαζομένων του, και από την άλλη μέσω της μήνυσης που ο ίδιος υπέβαλε στην αστυνομία για την επίθεση που δέχτηκε.


Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ


Προσελάμβανε υπό δοκιμή και γλίτωνε μεροκάματαΤο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζονταν οι εξαγριωμένοι πατεράδες, ήταν ότι ο επιχειρηματίας έκλεινε συμφωνίες με νεαρές που αναζητούσαν εργασία - κυρίως με φοιτήτριες - αλλά υπό έναν όρο: «Να προσληφθούν αφού προηγουμένως απασχολούνταν υπό δοκιμή για μικρό χρονικό διάστημα».Όσες δέχονταν, εργάζονταν «δοκιμαστικά» από την επομένη και φυσικά δεν έπαιρναν καθόλου μεροκάματο. Και το αφεντικό «χρύσωνε» το χάπι με μέρος των πουρμπουάρ που τους έδινε.Όμως στο τέλος της «δοκιμαστικής» περιόδου, τους έλεγε πως... δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά και τη θέση των κοριτσιών έπαιρναν άλλες κοπέλες που ξεκινούσαν εκείνες με τη σειρά τους την... «δοκιμή».Έτσι, ο επιχειρηματίας εξασφάλιζε πάντα προσωπικό, χωρίς έξοδα!


 


Η εργαζόμενη με τα... 3 ευρώ!


Βάσει καταγγελιών, στο εν λόγω κατάστημα υπήρξε προ μηνών κι άλλο επεισόδιο. Εκείνη τη φορά, με εργαζόμενη που κόντεψε να τα κάνει γυαλιά - καρφιά! Στην περίπτωσή της, αντιθέτως, ο επιχειρηματίες την είχε προσλάβει μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ. Είχαν συμφωνήσει να της δίνει ένα επιπλέον ποσό από όσα ελάμβανε ως επιδότηση, δεδομένου ότι εργαζόταν περισσότερες ώρες, αλλά το ποσό αυτό, εν τέλει, κατέληξε να είναι μόλις... 3 ευρώ (μέσω μια απλής στρογγυλοποίησης του συνόλου αμοιβής).Η νεαρή απηύδησε από τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της για επιπλέον αμοιβή και τα βρόντηξε, αναποδογυρίζοντας δυο τραπέζια και ξεσηκώνοντας τους θαμώνες.


 


Έγινε... «μόδα» σε κάποια καφέ


Η συγκεκριμένη δεν είναι η μοναδική περίπτωση, δυστυχώς. Φαίνεται ότι κάποιοι - ευτυχώς μετρημένοι στα δάκτυλα - έχουν βρει τον εύκολο τρόπο, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη νέων για «πρόχειρη» εργασία.Προ δύο μηνών ο «Κ» είχε αποκαλύψει μία ακόμα παρόμοια περίπτωση επεισοδίου (χωρίς... γροθιές, τότε, όμως) καφετέριας στο κέντρο της Πάτρας, που λειτουργεί κυρίως ως στέκι φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου