Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΔΕΙΤΕ γιατί χθες το απόγευμα έγινε πανικός σε τράπεζες της Πάτρας


Καρδιοχτύπια για Πατρινούς συνταξιούχους που όλο το απόγευμα χθες πηγαινοέρχονταν στα ΑΤΜ των Τραπεζών για να πάρουν τις συντάξεις τους. Συνήθως τα χρήματα έμπαιναν μετά τις 5 το απόγευμα, κάποιοι όμως πήγαν και δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ.  "Λες να μην μπουν;" συζητούσαν μεταξύ τους και ο ένας ρωτούσε τον άλλο από ποιο ταμείο συνταξιοδοτείται. Μάλιστα κάποιοι έφευγαν από τα ΑΤΜ και επέστρεφαν μετά από λίγο για να διαπιστώσουν τι γίνεται.


Περαστικοί ρωτούσαν τί συμβαίνει, συνταξιούχοι απαντούσαν "δεν έχουν μπει οι συντάξεις μας" , με αποτέλεσμα να αρχίσει να διαμορφώνεται ένα κλίμα πανικού!


Ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς δήλωσε πάντως ότι υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα ΔΙΑΣ γι αυτό και δεν μπήκαν εγκαίρως οι συντάξεις στους λογαριασμούς τους. Όμως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε χθες το βράδυ.


 


Μετά την ανησυχία που προκλήθηκε, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών καθησύχασε τους συνταξιούχους σε ότι αφορά την καταβολή των συντάξεών τους, έπειτα από φήμες που υπήρξαν τις τελευταίες ώρες για πρόβλημα στη ρευστότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου