Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΠΑΤΡΑ: Οι γιατροί που "χαρατσώνουν" με 100 ευρώ το δεκάλεπτο - Οι γυναίκες γραμματείς τους που σε κοιτάνε... με μισό μάτι


Στην Ελλάδα της κρίσης, το «χαράτσωμα» από ορισμένους γιατρούς καλά κρατεί! Και ενώ κάποιοι ιδιώτες γιατροί της πόλης εναρμονίζουν τις τιμές τους με τα οικονομικά δεδομένα του μέσου Ελληνα πολίτη, άλλοι... «χαρατσώνουν» και με το νόμο, αφού... όντως αποδεδειγμένα στις περισσότερες περιπτώσεις... κόβουν απόδειξη!


Οι διαφορές από ιατρείο σε ιατρείο... τεράστιες! Για παράδειγμα γυναίκα γιατρός από τις καλύτερες στην ειδικότητά της με ιατρείο στην οδό Μαιζώνος παίρνει από 25 ως και 50 ευρώ την επίσκεψη (ανάλογα με το πρόβλημα και τι είδος της εξέτασης), ενώ συνάδελφός της ο οποίος λειτουργεί ιατρείο σε... πολυτελές γραφείο «κόβει» μπιλιετάκι 100 ευρώ για κάθε επίσκεψη! Η οποία διαρκεί 10 με 15 λεπτά! Μάλιστα η σχέση του με τον ασθενή, κάθε άλλο παρά ανθρώπινη είναι αφού τα πάντα κάνει... η αυστηρή γραμματέας του! Στην οποία προφανώς έχει δώσει οδηγίες να κοιτάζει τον ασθενή... στην τσέπη!


Σύμφωνα με καταγγελία ασθενούς στον «Κόσμο» ακόμη και για το δεύτερο ραντεβού (σε περίπτωση που θα πρέπει να δει αποτελέσματα εξετάσεων)... ούτε καν σε δέχεται στο ιατρείο του!


Θα πρέπει να επισημανθεί πως η επιστημονική κατάρτιση των συγκεκριμένων ιατρών (τους οποίους αναφέρουμε ως παράδειγμα) δεν διαφέρει και πολύ! Ισα ίσα που για την γυναίκα γιατρό δεν έχει ακουστεί το παραμικρό, ενώ για τον άνδρα γιατρό... ίδιας ειδικότητας... μέχρι και στα Νοσοκομεία τον περνούν από γενεές δεκατέσσερις για το «τουπέ» με το οποίο αντιμετωπίζει τους ασθενείς και το «χαράτσωμα»!


 


Οι τιμές σε ιδιωτικά νοσοκομεία


 


Θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμη και σε ιδιωτικά Νοσοκομεία οι τιμές των επισκέψεων... είναι χαμηλότερες, ενώ μέχρι και κάποιοι καθηγητές με περγαμηνές παίρνουν 50 ευρώ στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση που βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης. Για παράδειγμα το «Ολύμπιον» αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η υγεία δεν αποτελεί προνόμιο των λίγων αλλά ανάγκη μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για όσους το επιθυμούν.Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία έχει διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό τιμολόγιο υπηρεσιών, προσιτό στο ευρύ κοινό. Και ενώ και στην ιδιωτική παροχή υγείας έχει διαμορφωθεί ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον έρχονται κάποιοι γιατροί... να αποδείξουν πως βλέπουν τον ασθενή ως πορτοφόλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου