Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΠΑΤΡΑ: Θα γίνονται δίκες και στον ΟΤΕ....


Οι δικηγόροι έχουν προτείνει για να μισθώσουν το ακίνητο του ΟΤΕ της Γούναρη, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας για να καλύψουν τις ανάγκες των δικών. Ως γνωστόν ο ΟΤΕ έχει μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες του στην περιοχή του Ταραμπούρα και στο συγκεκριμένο κτίριο λειτουργεί μόνο το ισόγειο ως πωλητήριο. Το ακίνητο στον επάνω όροφο διαθέτει αρκετούς χώρους όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν δικαστικές υπηρεσίες, που είναι διασκορπισμένες σε περιφερειακά ακίνητα.


Ο λόγος για τον οποίο επιλέγεται το συγκεκριμένο κτίριο είναι ότι πλέον το ενδεχόμενο παραχώρησης του Αρσακείου έχει απορριφθεί από την πλευρά του Δήμου, αλλά και λόγω του υψηλού κόστους ανακαίνισής του, που αποτιμάται στο 1 εκατομμύριο ευρώ περίπου! Η λύση του κτιρίου του ΟΤΕ μοιάζει ιδανική, διότι απέχει μόλις ένα τετράγωνο από το Δικαστικό Μέγαρο της Γούναρη. Συνεπώς, η μετακίνηση για δικηγόρους, δικαστές και υπαλλήλους δεν προκαλεί αναστάτωση, σε σχέση με την επιλογή του Αρσακείου.


 


Επίσης θα περιοριστεί και η ταλαιπωρία των πολιτών, που είναι αναγκασμένοι να διασκορπίζονται σε διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αλλού βρίσκεται το Πολιτικό Πρωτοδικείο, αλλού το Πολιτικό Εφετείο και σε άλλο κτίριο το Ειρηνοδικείο. Οσο για το Πταισματοδικείο, αποτελεί την πιο απομακρυσμένη υπηρεσία από όλες, μιας και βρίσκεται σε πολυκατοικία στην άνοδο της Γούναρη, λίγο πριν τα Ψηλαλώνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου