Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Σκηνές - σοκ στην Εγλυκάδα - ΦΩΤΟ



Σε «Ζεφύρι» της Δυτικής Ελλάδας, έχει αναδειχθεί η περιοχή της Εγλυκάδας σύμφωνα με τις εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής.


Στην μεγάλη αυτή συνοικία στο ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας εκτυλίσσονται σε καθημερινή βάση, απίστευτες καταστάσεις με την παραβατικότητα να είναι στα ύψη ενώ ο καταυλισμός των Ρομά στον Ρηγανόκαμπο, έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών χωρίς καμία «κάλυψη».


Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι σε 24ωρη βάση γίνονται καθημερινά δεκάδες επιθέσεις σε σπίτια και αποθήκες, ενώ κάνουν λόγο για απουσία της ΕΛ.ΑΣ. , καθώς παρά τις διαμαρτυρίες ... σπάνια κάνει την εμφάνισή της.


Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν και στο παρελθόν ζητήσει την συνδρομή των αστυνομικών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ετσι αναγκάζονται και παίρνουν... την κατάσταση στα χέρια τους! Κάτοικοι της Εγλυκάδας αναρτούν στο facebookφωτογραφίες με τοξικομανείς, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και κατ' επέκταση τις Αρχές.


Έρχονται αντιμέτωποι με άτομα που υπό της επήρεια των ναρκωτικών ουσιών και κυρίως της ηρωίνης οδηγούνται σε παράνομες πράξεις αλλά κυρίως στέκουν αβοήθητα.


Στις πρώτες φωτογραφίες βλέπετε έναν νεαρό που δεν έχει τη δύναμη να ανέβει ούτε καν στην δίκυκλη μηχανή του. Κάνει προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του αλλά αδυνατεί.


Στην Τρίτη φωτογραφία μία παρέα ατόμων προσπαθεί να παράσχει βοήθεια σε άτομο που βρίσκεται υπό την επήρεια της ηρωίνης! Και όλα αυτά όταν πριν μερικές ημέρες, ένας 24χρονος βρέθηκε νεκρός στην άλλη πλευρά της Πάτρας, στο αρκτικό διαμέρισμα, μέσα στην κοίτη του Μειλίχου.


«Κάποιοι ακόμα και σήμερα νομίζουν ότι είναι μακριά η χρήση ή κατάχρηση και η εξάρτηση... Στην Εγλυκάδα έχουμε διάφορα περιστατικά που είναι και καταγεγραμμένα από τις αρχές. Τους επιτρέπει ωστόσο η αστυνομία προκειμένου να «κουκουλώσουν» την κατάσταση και να μην επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης να δρουν ανεξέλεγκτα. Είναι 3-5 άτομα από τον καταυλισμό που κάνουν διακίνηση και τους ξέρουν όλοι χωρίς όμως να περιορίζεται το φαινόμενο. Αντιθέτως αυξάνεται συνεχώς», τονίζει κάτοικος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου