Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Αυτές είναι οι Πατρινές που χρωμάτιζαν ροζ το Ζάππειο



















Το πρωί της Κυριακής βρεθηκαν  στο Ζάππειο, φορώντας τα ροζ μπλουζάκια και τα αθλητικά τους παπούτσια. Στο πλάι τους έτρεξαν  χιλιάδες πολίτες - άνδρες, γυναίκες και παιδιά - υπενθυμίζοντας ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί αρκεί να τρέξουμε πιο γρήγορα από τη... σκιά του. Ηταν εκεί η φίλη μου η Λιολιώ, η φίλη μου η Πάκη αλλά και πολλοί άλλοι που έτρεχαν γι αυτές. "Τρέχω για την Πακουλίνα μου" έγραφε κάποιος. 


Για έκτη συνεχή χρονιά ο αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού είχε  αφετηρία το Ζάππειο. Στόχος του αγώνα - περιλαμβάνει έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και έναν περίπατο 2 χιλιομέτρων - που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής, με την έγκριση της οργάνωσης Susan G. Komen®, θα είναι ακόμη μία χρονιά η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού, η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης - έγκαιρης διάγνωσής της.


Στην Ελλάδα, το 2012 διαγνώσθηκαν με καρκίνο του μαστού 4.934 Ελληνίδες ενώ 2.138 γυναίκες πέθαναν από τη νόσο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2008 καταγράφηκαν 7,6 εκατομμύρια θάνατοι, την ώρα που το 2030 αναμένεται ο αριθμός να φθάσει τους 13,1 εκατομμύρια.


Αυτές οι γυναίκες μας έδωσαν για μία ακόμη φορά ένα "ροζ" μάθημα. Με το ροζ "ποτάμι που σχημάτισαν στους δρόμους της Αθήνας έστειλαν σε όλον τον κόσμο ακτίνες αισιοδοξίας για τη ζωή. Δεν το έβαλαν κάτω αυτά τα κορίτσια. Και συνεχίζουν να μας χαμογελούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου