Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Φωτιά σε πλοίο με 466 επιβάτες που απέπλευσε από το λιμάνι της Πάτρας -ΒΙΝΤΕΟ - "Προσευχηθείτε για μας καιγόμαστε"


Ώρες αγωνίας ανοικτά της Κέρκυρας: σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία συνεχίζει να καίει την ώρα που οι 466 επιβαίνοντες βρίσκονται στα επάνω καταστρώματα!


Το «Νorman Αtlantic», με 411 επιβάτες55 μέλη πληρώματος και 222 οχήματα, τα περισσότερα φορτηγά, τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών.


Αυτή την ώρα και ενώ πνέουν άνεμοι 7 – 8 μποφόρ και επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που καθιστά δύσκολη την προσέγγιση του πλοίου.


Οι επιβάτες έχουν φορέσει σωσίβια και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκένωσης. Επί τόπου έχουν καταφτάσει εναέρια μέσα, παραπλέοντα σκάφηδύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος από την Ηγουμενίτσα και δύο από την Κέρκυρα. Επίσης, στο σημείο έχουν φτάσει και ιταλικά πλοία, ενώ πρόθεση να βοηθήσει έχει εκδηλώσει και η Αλβανία.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά άρχισε από το γκαράζ και έχει επεκταθεί, ενώ επιβάτες δήλωσαν σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ότι ακούστηκαν εκρήξεις, προφανώς από τα ντεπόζιτα των οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και το πλήρωμα προσπαθεί να την σβήσει με τα μέσα που διαθέτει το πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου