Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Και Πατρινοί στο φλεγόμενο πλοίο - Εννέα νταλίκες ανήκουν σε γνωστή εταιρεία


Εννέα νταλίκες γνωστής εταιρείας από την Πάτρα βρίσκονται μέσα στο καράβι που φλέγεται. Οι υπέθυνοι της εταιρείας βρισκονται συνεχώς σε επικοινωνία με τις αρχές αφού σε περίπτωση ολικής καταστροφής η ζημιά ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ. Πρωτίστως όμως ενδιαφέρονται για τους 9 οδηγούς τους με τους οποίους βρίσκονται σε επικοινωνία. Μέλος του πληρώματος είναι και νέος ναυτικός από την Πάτρα (εργάζεται δέκα χρόνια στα καράβια) από την περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Ολοι ελπίζουν πως τελικά δεν θα κινδυνεύσει κάποιος και πως η επιχείρηση διάσωσης θα στεφθεί με επιτυχία. 


ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ


Έχει τσακίσει η ψυχολογία μας. Ο καιρός αγριεύει και τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν" είπε σε δραματικούς τόνους στοNewsIt ο Αλέξανδρος Βενιέρης, οδηγός ενός από τα φορτηγά που ταξίδευαν με το πλοίο. Όπως είπε, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη και όλοι προσεύχονται να κοπάσουν οι θυελλώδεις άνεμοι για να μπορέσουν τα πλοία να τους σώσουν.
30 από τους επιβάτες που κατάφεραν να μπουν σε σωστικές λέμβους έχουν ήδη διασωθεί από το φορτηγό πλοίο Spirit of Pireus, αναφέρει το Newsit. Κατά άλλες πληροφορίες συνολικά 150 άτομα επιβιβάστηκαν στη μία σωσίβια λέμβο και εν συνεχεία όλοι τους ανέβησαν στο φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus».


 


"Το πλοίο ακόμα καίγεται. Μας έχει πνίξει η κάπνα Τα πλοία δεν μπορούν να μας πάρουν. Άνθρωποι έχουν ξεπαγιάσει, τρέμουμε"περιγράφει στο Mega επιβάτης του φλεγόμενου πλοίου, ο οποίος βρίσκεται στη γέφυρα, στην αριστερή πλευρά του καραβιού και αναφέρει ότι σε αυτή την κατάσταση βρίσκονται ανήμποροι, ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά". Όπως είπε την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά οι περισσότεροι κοιμόντουσαν και ξύπνησαν από τον καπνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου