Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΤΡΑ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες όσων έφθασαν στο λιμάνι με το Cruise Europa - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ








Δεκαπέντε διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic έφθασαν στις 2.30 τα ξημερώματα με το πλοίο Europa Cruise των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι της Πάτρας. Επεσαν στην αγκαλιά των συγγενών που τους περίμεναν. Μεταξύ αυτών και δύο από την Πάτρα η γιατρός Βάσω Κατσαρού και ο ναυτικός του πλοίου Παναγιώτης Κουτρόπουλος. Τους περίμεναν ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μαζί με αντιδημάρχους, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Γιάννης Μάκκας, ο βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Κώστας Πλατυκώστας ο οποίος είχε οργανώσει και την υποδοχή. Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες της επιβάτιδος Πολύμνιας Δημητρουλάκη από το Ηράκλειο που περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συένέβησαν. Σε απόγνωση δηλώνει στην κάμερα ότι αναζητά τον άνδρα της, αλλά κανείς δεν την ενημερώνει πού βρίσκεται.


Επίσης καταγγέλλει απαράδεκτες συμπεριφορές από τους Ιταλούς , οι οποίοι όπως είπε τους κλώτσαγαν, τους έβγαζαν τα σωσίβια και έβαζαν στη θέση τους συμπατριώτες τους.


Οπως και του γιατρού Δημοσθένη Μάνδηλα που ζει στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε το ταξίδι για να μεταφέρει στην γηραιά Αλβιώνα το αυτοκίνητό του. Οι περισσότεροι αναχώρσαν για Αθήνα με λεωφορείο, ενώ κάποιοι έμειναν σε ξενοδοχείο στην Πάτρα. Οι Πατρινοί επέστρεψαν σπίτι τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου