Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Απάτη.... με "δόλωμα" το λογότυπο της Alpha Bank


Νέο κόλπο απατεώνων για να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των θυμάτων τους. Στέλνουν ηλεκτρονικές επιστολές και «ενημερώνουν» τους παραλήπτες πως.... επικοινωνούν από την AlphaBank(υποτίθεται) για να δώσουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία. Χρησιμοποιούν μάλιστα το λογότυπο της Τράπεζας (ώστε να είναι πιο πειστικοί) ενώ υπόσχονται χρήματα της τάξης των 100 ή 200 ευρώ, για να μην «πονηρέψουν» τον παραλήπτη. Εστελναν δε και ένα linkστο οποίο θα έπρεπε να μπει ο φορολογούμενος, για να δώσει τα στοιχεία του και να... του γίνει ηλεκτρονικά η επιστροφή του φόρου.


Μία τέτοια επιστολή έφθασε και σε συντάκτη της εφημερίδας «Κόσμος»! Επικοινωνήσαμε με τοπικό υποκατάστημα της AlphaBankκαι όπως ήταν φυσικό μας προειδοποίησαν να μην ανταποκριθούμε... στο αίτημα του αποστολέα, για πληκτρολόγηση των προσωπικών μας στοιχείων.


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά από τους χρήστες του Διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου