Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Επιτέθηκε στον Μάνθο Ευαγγελίου


Για «κλακαδόρους του Αμπαζή που μετέτρεψαν την ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ σε «χάβρα» κάνει λόγο ο γνωστός δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ Μάνθος Ευαγγελίου με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από «φανατικούς υποστηρικτές» του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου. Όπως ο ίδιος δηλώνει στον «Κόσμο» «δέχθηκε μία αήθη και αλήτικη επίθεση από εργαζόμενο του θεάτρου (όπως αυτοσυστήθηκε)» ο οποίος εκτός των άλλων τον αποκάλεσε και ... προβοκάτορα! Ο Μάνθος Ευαγγελίου «τόλμησε» σε υποτιθέμενο χώρο Πολιτισμού να ρωτήσει τον κ. Αμπαζή γιατί δεν ζήτησε και από το προηγούμενο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ να αξιολογηθεί ο ίδιος από επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού (επί των ημερών του κ. Γιάννη Δημαρά), ο κ. Αμπαζής δεν απάντησε, ο «αγανακτισμένος» εργαζόμενος του Θεάτρου δεν παρενέβη όμως... του την φύλαγε!


Λίγο αργότερα ο Μάνθος Ευαγγελίου ο οποίος παρακολουθούσε την συζήτηση, άκουσε μία κυρία που καθόταν δίπλα του να «μουρμουρίζει» βρίζοντας συνεχώς τον κ. Πελετίδη. «Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεστε τον διάλογο»; την ρώτησε και τότε τα αίματα των υποστηρικτών του κ. Αμπαζή... άναψαν!


Ένας νεαρός «πετάχτηκε» και του ζήτησε σε έντονο ύφος... να αποχωρήσει από την συνεδρίαση! Λες και ο χώρος του ανήκε! Υπήρξε ένταση για μερικά δευτερόλεπτα και τότε ο εργαζόμενους του θεάτρου (τον οποίον πληρώνουν οι δημότες για να κάνει την δουλειά του και μόνο) φώναξε δυνατά: «Τον ξέρω αυτόν είναι προβοκάτορας! Είχε έρθει στην συνέντευξη που έδωσε ο Βόγλης για την αποχώρησή του»! Φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τι εννοεί όμως κατάφερε να δημιουργήσει «κλίμα»! Άλλωστε το μόνο που έμεινε στα αυτιά των 200 περίπου υποστηρικτών του κ. Αμπαζή που είχαν κατακλύσει τον χώρο ήταν η λέξη «προβοκάτορας»!


Φυσικά ο Μάνθος Ευαγγελίου είχε παρευρεθεί στην συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Βόγλης ως δημοσιογράφος και όχι ως υποστηρικτής ή χειροκροτητής (υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο από την τηλεόραση του Lepanto).


Μάλιστα όταν ο κ. Βόγλης είχε δηλώσει ότι «λυπάται που η Πάτρα έχει έναν ανάξιο Δήμαρχο τον κ. Δημαρά», ο Μάνθος Ευαγγελίου του είπε πως «θεωρεί απαράδεκτο για έναν θεατράνθρωπο να μιλά έτσι για τον Δήμαρχο. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πως ο Μάνθος Ευαγγελίου δεν τάσσεται στο πλευρό του ενός ή του άλλου.


Το επεισόδιο έληξε εκεί, ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλες «παρεμβάσεις»! Κανείς βέβαια από τους «πολιτισμένους» υποστηρικτές του Αμπαζή δεν αντέδρασε στις υβριστικές αναφορές κατά του Μάνθου Ευαγγελίου.


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου