Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ: Αρχικά "παγώνει" και μετά... κομματιάζεται! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Η δημοπράτηση της Πατρών – Πύργου προς το παρόν παγώνει και θα προκηρυχθεί σε επόμενο χρονικό διάστημα που θα γνωστοποιηθεί σύντομα. Όλα δείχνουν πάντως πως θα υπάρξει κατάτμηση του έργου πιθανόν σε έξι τμήματα με αντίστοιχες εργολαβίες. Οσο για τη νότια χάραξη; Μάλλον θα πρέπει να ξεχαστεί! Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του στην Αθήνα, δηλώνοντας του, παράλληλα, πως με αυτό τον τρόπο απειλείται η ματαίωση της κατασκευής αυτού του τόσο σημαντικού αυτοκινητοδρόμου.


Απαντώντας ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου, για υλοποίηση του έργου ως δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν διακυβεύεται. Επιπλέον, οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας υποστήριξαν πως προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο, κάτι που έχει καθυστερήσει ήδη αρκετά, είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ παράλληλα είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το νέο ΣΕΣ 2014-2020 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


 


Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συναντηθεί και πάλι με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέχρι το τέλος Μαΐου, οπότε και θα έχει, όπως τόνισε, πλήρη εικόνα των έργων του νέου ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου