Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο συμμαθητής μου, ηθοποιός, ετοιμάζεται για το "Μεφίστο"!


Ο Πατρινός ηθοποιός και συμμαθητής μου  Γιάννης Στόλλας με μία θεατρική προυπηρεσία σχεδόν 22 χρόνων και με αξιόλογους ρόλους και παραστάσεις στο ενεργητικό του όπως οι «Φοιτητές» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Εθνικό θέατρο, σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, ετοιμάζεται να παίξει σε μία νέα φιλόδοξη και ιδιαίτερη παράσταση στο ανακαινισμένο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά.


Την περασμένη χειμερινή περίοδο ως γνωστό ο Γιάννης Στόλλας έπαιξε στο Εθνικό θέατρο, στην κεντρική σκηνή, στο κτίριο Τσίλερ, της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, στην παράσταση «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου πλάι στον Γιάννη Μπέζο, τον Άγγελο Μπούρα και την Δάφνη Λαμπρόγιαννη όπου υποδύθηκε στον Ανσέλμ.


Ο Γιάννης Στόλλας έχει τελειώσει εξάλλου και την δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου ενώ έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις (και αρχαίου δράματος) της εθνικής μας σκηνής. Παλαιότερα έχει συνεργαστεί και με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας (όπως στην «Λυσιστράτη» του 2002 όπου τον κεντρικό γυναικείο ρόλο είχε ενσαρκώσει ο Γιάννης Μπέζος).


Η νέα θεατρική δουλειά όπου θα εμφανιστεί ο Γιάννης Στόλλας που δεν ξεχνάει ποτέ την γενέτειρα του την Πάτρα, την οποία και επισκέπτεται όταν μπορεί, είναι το έργο «Μεφίστο» των Αριάν Μνουσκίν και Κλάους Μαν που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου 2014, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού θεάτρου του Πειραιά.


Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Νίκος Μαστοράκης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με το Εθνικό θέατρο.


Η άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία του Μεσοπολέμου δοκιμάζει τις αντοχές, την ιδεολογία και την ηθική των μελών ενός θιάσου. Μέσα στη δίνη καταιγιστικών ιστορικών εξελίξεων, κάποιοι θα αντισταθούν, κάποιοι άλλοι θα αιφνιδιαστούν και άλλοι θα πληρώσουν με τη ζωή τους, καθώς το αυγό του φιδιού σκάει και ο ναζισμός αποκτάει όλο και περισσότερη δύναμη.


Ένας από τους ηθοποιούς του θιάσου, ο Χένρικ Χόφγκεν, μπροστά στην αβεβαιότητα και τον φόβο, θα επιλέξει να προτάξει την καριέρα του και να συμμαχήσει με τον «διάβολο».


Μετάφραση - Λουίζα Μητσάκου


Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια, Νίκος Μαστοράκης


Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι:


Μαρίνα Ασλάνογλου


Βίκυ Βολιώτη


Κωνσταντίνος Γαβαλάς


Μαρία Ζορμπά


Δανάη Κατσαμένη


Θύμιος Κούκιος


Αλέξανδρος Λογοθέτης


Υβόννη μαλτέζου


Στέφανος Μουαγκιέ


Αλκης Παναγιωτίδης


Γιώργης Παπαύλου


Τάσος Πυργιέρης


Γιούλικα Σκαφιδά


Γιάννης Στόλλας


Κωνσταντίνα Τάκαλου


Χάρης Τζορτζάκης


Θάνος Τοκάκης


Χάρης Φραγκούλης


Μηνάς Χατζησάββας


Νίκος Ψαρράς.


*Το «Μεφίστο» έχει γυριστεί και στον κινηματογράφο, το 1981, σε μία Ουγγρική παραγωγή, σε σκηνοθεσία Ίστβαν Σάμπο με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Κλάους Μαρία Μπραντάουερ (Πέρα από την Αφρική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου