Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Αυτό το πουλί από την Πάτρα ήταν πιο διάσημο από τον Σήφη τον κροκόδειλο


Οι παπαράτσι έχουν πάνω από είκοσι μέρες που τον ψάχνουν μανιωδώς, και ας έχει έρθει ινκόγκνιτο στο Ρέθυμνο, και ας θέλει μονάχα να απολαύσει τα μπάνια του. Βλέπετε, η άφιξή του στην περιοχή τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα: όλη η Ελλάδα έμαθε πως στο Αμάρι τριγυρνά ο κροκόδειλος που τον λένε Σήφη.


Φυσικά, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ένοικος της αρχαίας κιβωτού που βρήκε το πέρασμα προς στο ποτάμι των ειδήσεων.


Οπως ο Αζάνκα, ο χιμπατζής που έκανε καριέρα στη φάρμα του αείμνηστου Μιλτιάδη Εβερτ αλλά τελικά κατέληξε στην Αγγλία, σε κέντρο αποκατάστασης δυστυχισμένων πιθηκοειδών!


Οπως ο σκύλος Κανέλλος, που περνούσε τα πρωινά του μεταξύ Πολυτεχνείου και Εξαρχείων και έτρωγε ό,τι έμενε από το δεκατιανό των φοιτητών. Ο διάδοχός του, ο σκύλος που ονομάστηκε «Λουκάνικος» ήταν γραφτό να δοξαστεί στα πέρατα του επαναστατημένου κόσμου: η φυσιογνωμία του έγινε trademark μπιραρίας στη Μαδρίτη λίγο μετά που το Time τον ενέταξε στα «πρόσωπα» της χρονιάς για το 2011. Ολα αυτά, βέβαια, αφού πρώτα ο Λουκάνικος είχε μπήξει τα ακονισμένα δοντάκια του σε στολές ΜΑΤ ων ουκ έστιν αριθμός και είχε αλυχτήσει on camera για να προειδοποιήσει τους ρεπόρτερ του BBC πως η επανάσταση πλησιάζει.


Στο BBC όμως είχε προβληθεί και ο Κόκο, ο αγαπημένος παπαγάλος των Πατρινών στη Ρήγα Φεραίου. Ο παπαγάλος που είχε δεχθεί ... κλήση για «παράνομη στάθμευση» από άνδρα της Τροχαίας. Ο Κόκο ζει και βασιλεύει στο pet shop του Λάμπρου Μιχαλόπουλου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Πλέον δεν κινδυνεύει να «φάει» κλήση για... κατάληψη οδοστρώματος!


Ποιος μπορεί να ξεχάσει επίσης ο καλοθρεμμένο περιστέρι που προσγειώθηκε στο μαλλί του Γ. Καρατζαφέρη στον αγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο, με αποτέλεσμα εκείνος να θεωρήσει πως έλαβε τη θεία φώτιση;


Τον παλιό εκείνο τον καιρό, υπήρχε και ο Πέτρος ο Πελεκάνος χαμογελούσε με το πλατύ του ράμφος στους έκπληκτους τουρίστες της Μυκόνου. Πού να φανταζόταν πως τριάντα χρόνια μετά τον μαρτυρικό του θάνατο, ένας άλλος πελεκάνος θα υποδέχεται τους επισκέπτες στη θέση του και εκείνοι θα τον φωνάζουν και πάλι «Πέτρο»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου