Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ποιο προαύλιο σχολείου της Πάτρας έγινε... σκυλάδικο; ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ


Βροχή έπεφταν τα τηλέφωνα στην αστυνομία πριν από μερικές μέρες απο την πλατεία της Αγίας Σοφίας Πατρών. Αιτία, το τρικούβερτο γλέντι που είχε στήσει πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής, στο Δημοτικό σχολείο που βρίσκεται πλησίον της πλατείας. Το σχολείο, που θεωρείται χώρος ιερός, -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι καταγγέλλοντες- είχε μετατραπεί, με τις ευλογίες των μελών του πολιτιστικού συλλόγου, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε «σκυλάδικο πρώτης κατηγορίας» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις της αστυνομίας που ήρθε ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές για να κάνει υποδείξεις στους συντελεστές τις εκδήλωσης, για την ένταση της μουσικής.


Στα τηλεφωνήματα που έκαναν οι κάτοικοι στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα , οι αστυνομικοί απαντούσαν πως.... δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Μάλιστα την Δευτέρα αντιπροσωπία των κατοίκων μετέβη στο δημαρχείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο. Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Φίλια η άδεια που είχε δοθεί από τον Δήμο ήταν για πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.


«Αν πάντως είναι ζήτημα ηχορύπανσης, είναι κάτι που παρατηρείται. Όμως θα πρέπει και οι κάτοικοι που παραπονιούνται θα πρέπει να κατανοήσουν πως κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο μία φορά το χρόνο» δήλωσε ο κ. Φίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου