Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ο Πατρινός μοναχός που έγινε λοχαγός στο στρατό… και του αρέσουν οι τσόντες!

Σε σκάνδαλο μεγατόνων εξελίσσεται η αποκάλυψη της επί 10 χρόνια ερωτικής σχέσης που διατηρούσε ο αρχιμανδρίτης, με βαθμό λοχαγού, στη Λήμνο με μία 48χρονη Χ.Κ. που είχε γνωρίσει σε μοναστήρι της Πάτρας όταν ήταν ακόμα μοναχός.

Οι αποκαλύψεις γύρω από τον βίο του ιερωμένου προκαλούν αίσθηση και δεν συνάδουν καθόλου με τον ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Στην τοπική κοινωνία της Λήμνου επικρατεί αναβρασμός, ενώ ήδη, μετά τις καταγγελίες που έκανε η 48χρονη στο ΓΕΕΘΑ έχει διαταχθεί ΕΔΕ και ο ρασοφόρος αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις. Οι καταγγελίες αφορούν σε παράνομη οπλοφορία, σε πλαστογραφία επίσημων εγγράφων και σε παράνομες λόγω της ιδιότητάς του ερωτικές σχέσεις.

Καλά ενημερωμένες πηγές, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που ενώ στην κοινωνία παρουσιαζόταν σαν "εκπρόσωπος του Θεού", στην προσωπική του ζωή ήταν βίαιος, επιθετικός, νευρικός και είχε "πάρα πολλά πάθη". Ένα από αυτά και η παρακολούθηση ταινιών πορνό μέσω διαδικτύου ή καναλιών της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Όλα ήρθαν στο φως μετά από καταγγελία του ίδιου του στρατιωτικού ιερέα στο Αστυνομικό Τμήμα της Λήμνου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον μιας γυναίκας για παραβίαση οικογενειακής στέγης. Όταν κλήθηκε η συγκεκριμένη γυναίκα στην Αστυνομία, αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν μια άγνωστη, όπως ισχυρίστηκε, που μπήκε μέσα στο σπίτι του χωρίς τη δική του άδεια, αλλά αντίθετα, όπως υποστήριξε η ίδια, διατηρούσε εδώ και αρκετό καιρό ερωτική σχέση μαζί του.

Παπάς για κλάματα..
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο αρχιμανδρίτης με την 48ρονη γνωρίστηκαν πριν από περίπου 12 χρόνια σε μοναστήρι της Πάτρας, όταν ο ιερέας ήταν ακόμα μοναχός. Ερωτεύθηκαν και από τότε ξεκίνησε μια σχέση πάθους η οποία έμελλε να τελειώσει με εκατέρωθεν μηνύσεις που κατατέθηκαν πριν από μερικές ημέρες.

"Στην αρχή έμεναν Θεσσαλονίκη. Αργότερα ο ιερέας πήγε στη Λήμνο και η γυναίκα έμεινε στην συμπρωτεύουσα. Ήταν μια σχέση με ένταση. Υπήρχαν πολλά προβλήματα αλλά επειδή η γυναίκα δεν δούλευε και την συντηρούσε, τον είχε ανάγκη και γιαυτό δεν έφευγε από κοντά του. Ο ιερέας προς τα έξω έδειχνε καλή εικόνα γιατί ήθελε να γίνει μητροπολίτης. Αυτό που ζούσε όμως η γυναίκα ήταν το άκρως αντίθετο. Ήταν βίαιος, επιθετικός, νευρικός και είχε πάρα πολλά πάθη.Του άρεσαν πολύ οι ερωτικές ταινίες", επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

Η καινούργια γνωριμία
Αφορμή της διάλυσης της σχέσης του αρχιμανδρίτη με την 48χρονη στάθηκε η γνωριμία του μια άλλη κοπέλα, 30 ετών, η οποία εργάζεται στο νησί της Λήμνου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε στην μέχρι πρότινος ερωμένη του ότι οι "δρόμοι τους θα έπρεπε να χωρίσουν". Εκείνη όπως ήταν λογικό αντέδρασε έντονα και αποφάσισε να τον επισκεφθεί στο σπίτι που διατηρεί στο νησί. Όταν ο αρχιμανδρίτης αντιλήφθηκε την παρουσία της κάλεσε την αστυνομία και της έκανε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι δεν την γνωρίζει.

"Μετά την γνωριμία της με τον αρχιμανδρίτη, η 30χρονη άρχισε να απειλεί την πρώην σύντροφό του και να της ζητά επίμονα να φύγει από το σπίτι. Εκείνη αντέδρασε και έγινε ότι έγινε" επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τα στοιχεία που προσκόμισε η γυναίκα μετά τη σύλληψη της, έπεισαν την αστυνομία και τον εισαγγελέα, καθώς αφέθηκε αμέσως ελεύθερη.





Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα προσκόμισε δύο πλαστές στρατιωτικές υπηρεσιακές ταυτότητες τις οποίες είχαν εκδώσει από κοινού ώστε να απολαμβάνει τα προνόμια που έχουν οι συγγενείς των στρατιωτικών. Συγκεκριμένα, στη μία εμφανιζόταν ως αδελφή του άγαμου αρχιμανδρίτη στρατιωτικού ιερέα και στην άλλη ως σύζυγος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου