Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

O Πατρινός που κληρονόμησε εκατομμύρια... και τώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς! Συγκλονιστική η ιστορία του "επώνυμου" πρώην πολιτικού


Ένα ακίνητο ιδιοκτησίας Γιάννη Γασπαρινάτου στην Πάτρα, περιλαμβάνεται στη λίστα των πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας, μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, που δημοσίευσε το "Έθνος της Κυριακής". Η λίστα αφορά γνωστά και μη πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν πάνω από 30 δισ. ευρώ, ενώ στόχος του υπουργείου είναι η είσπραξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων από τα ληξιπρόθεσμα, βγάζοντας στο σφυρί ακίνητα μεγαλοοφειλετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει σχεδιασμός για 21 «σφυράκια» από τα οποία το Δημόσιο φιλοδοξεί να εισπράξει τουλάχιστον 30,8 εκατ. ευρώ. Ανάμεσά τους και η περίπτωση του Γασπαρινάτου Ιωάννη. Οι ατομικές οφειλές του από κληρονομιά και ΦΑΠ ανέρχονται σε 2,1 εκατ. και κατασχέθηκαν οικόπεδο με οικοδομή στην Πάτρα. Η αρχική τιμή στον πλειστηριασμό είναι 1,1 εκατ.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι την ιστορία με την κληρονομιά του Γιάννη Γασπαρινάτου είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Κόσμος» σε προ ετών δημοσίευμά της. Τότε είχαμε αναφερθεί στη μεγάλη περιουσία που είχε κληρονομήσει η γνωστή οικογένεια από το Ζαβλάνι, όμως ο φόρος κληρονομιάς ήταν τόσο μεγάλος που ο γνωστός Πατρινός αδυνατούσε να πληρώσει και στην κυριολεξία σήκωνε τα χέρια ψηλά!

Προφανώς λοιπόν το Ελληνικό δημόσιο κίνησε διαδικασία κατάσχεσης του συγκεκριμένου ακινήτου προκειμένου να πληρωθούν οι φόροι!

Η ιστορία της κληρονομιάς
Ο γνωστός Πατρινός είχε βρεθεί πριν μερικά χρόνια από τη μια μέρα στην άλλη με περιουσία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Έτυχε να έχει νονό γνωστό βιομήχανο της πόλης ο οποίος πέθανε και του άφησε όλη του την περιουσία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Από όσα είχε δηλώσει τότε σε στενούς φίλους τουο αείμνηστος νονός του, του άφησε αρκετές γκαρσονιέρες, ένα μεγάλο κτίριο στην περιοχή της Παντάνασσας, μία βίλα στην περιοχή των Βραχνεϊκων, οικόπεδα στο Ζαβλάνι αλλά και σε άλλες περιοχές.

Ο βιομήχανος είχε τον γνωστό Πατρινό σαν παιδί του. Μάλιστα ο ιδιαίτερα αγαπητός πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, τον φρόντιζε τα τελευταία χρόνια καθώς ο αείμνηστος δεν είχε κανέναν άλλο συγγενή. Η περιουσία του αείμνηστου, ήταν τόσο μεγάλη επειδή όσο ζούσε κληρονόμησε και κάποιους από τους συγγενείς του οι οποίοι είχαν πεθάνει νωρίτερα και δεν είχαν άλλον κληρονόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου