Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η Practiker είχε απολύσει εργαζόμενο - παιδί τετραπληγικών γονέων και με αδελφό άνεργο - ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ


Η δικαστής του Μονομελούς της Πάτρας, μετά από δικάσιμο της 19-6-2013, υποχρέωσε την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία «Πράκτικερ» να επαναπροσλάβει, μέχρι την κυρία δίκη που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2014, τον εργαζόμενο Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο, που εργάζονταν εκεί από τις 13 Ιανουαρίου 2002.

Ο εργαζόμενος είναι αναπληρωματικό μέλος της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου της «Πράκτικερ» και ενεργός στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων του γι αυτό και έτυχε της συμπαράστασης από τον ευρύτερο συνδικαλιστικό χώρο, αλλά και του σωματείου του.

Το δικαστήριο προνοώντας όρισε ασφαλιστική δικλείδα για την επαναπρόσληψη και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της εταιρείας με την απόφαση, έθεσε ως ποινή το όριο της καταβολής των 200 ευρώ ανά ημέρα, μέχρι να συμμορφωθεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την δικογραφία, ο Κωνστ. Κυριαζόπουλος είχε απολυθεί από τις 8 Φεβρουαρίου 2013, γιατί εξήλθε του εργασιακού χώρου και κάπνισε, ενώ τον ίδιο μήνα ήταν υποψήφιος στο σωματείο του. Η προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα ξεκίνησε από την 1 Μαΐου 2013.

Σε παλαιότερη ανάλογη περίπτωση άλλου συναδέλφου, είχε επιβληθεί γραπτή επίπληξη, παρόλο που ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει ποινή μέχρι δέκα ημερών αργίας το ανώτερο, ενώ σε αυτήν του Κ. Κυριαζόπουλου, ακριβώς επειδή τυγχάνει συνδικαλιστικό στέλεχος, η εταιρεία προέβη σε απόλυση, που απεδείχθη ότι ήταν αποτέλεσμα μεροληπτικής, δυσμενούς και εκφοβιστικής μεταχείρισης.

Ο Κ. Κυριαζόπουλος έχει τετραπληγικούς γονείς και αδελφό άνεργο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου