Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Το αφιέρωμα του Παύλου Σουλιώτη στον πατέρα του - τον άνθρωπο που έφτιαχνε τα άρματα στο Καρναβάλι  και "έφυγε" νωρίς από κοντά μας!





"Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1947, σε ηλικία 12 ετών γνώρισε τον πολυτάλαντο και σημερινό διακεκριμένο ζωγράφο Γρηγόρη Παπαθεοδ'ωρου, καρναβαλικές κατασκευές, αγιογραφήσεις και διακοσμήσεις εκκλησιών ήταν τα πρώτα του βήματα. Με το πέρασμα του χρόνου, δίπλα στον δάσκαλο του παράλληλα ασχολήθηκε εργολαβικά με διάφορες καλλιτεχνικές κατασκευές. Το 1963 αποφοίτησε από την Τριάντειο Σχολή Πατρών. Το 1967 και για δύο χρόνια διέκοψε τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες για την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Από το 1970 ξεκινά και πάλι τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες όχι μόνο στη πόλη των Πατρών αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επί σειρά ετών υπήρξε κατασκευαστής καρναβαλικών καθώς και άνθινων αρμάτων του Δήμου Πατρέων. Ντεκόρ καταστημάτων και συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες στον τομέα της διαφήμισης και της διακόσμησης. Την περίοδο 1987-88 υπήρξε καθηγητής στην ταχύρυθμο σχολή του ΟΑΕΔ, Τμήμα Καρναβαλικών Κατασκευών με τον Δήμο Πατρέων. Συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με τον καθηγητή Παιδαγωγικής Ακαδημίας και αγιογράφο Ανδρέα Πρέσα καθώς και άλλους Πατρινούς καλλιτέχνες. Οι καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίστηκαν μέχρι το 1193. Από το 1994 μέχρι και το 2006 δραστηριοποιήθηκε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Ίδρυσε την εταιρία Souliotis Artistic Design SA, με έδρα το Baldwin Park (προάστιο του Λος Άντζελες), μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι δραστηριότητες του στην Αμερική αφορούν: διακοσμήσεις οικιών και καταστημάτων, άρματα, σκηνικά και αγιογραφήσεις ναών. Συνεργάστηκε με τη Disneyland, την Paramount Pictures καθώς και με τον Δήμο του Λος Άντζελες. Τέλη του 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα για λόγους υγείας. "'Εφυγε" από κοντά μας τον Μάρτιο του 2009. .....αυτός ήταν ο Δημήτρης Σουλιώτης. Ο πατέρας μου"!

Σ.Σ. Ο Παύλος Σουλιώτης είναι επί χρόνια συνεργάτης μου στην τηλεόραση. Στο Super B, το Patra Tv και σήμερα στο Lepanto. Είναι από τους καλύτερους 3D animation στην Ελλάδα και όπως στην τηλεόραση λέμε είναι... η ψυχή της εικόνας του καναλιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου