Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αυτό είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο: 432,91χλμ/ώρα




Κάθε προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας έσπασε το αμερικανικό supercar Hennessey Venom GT το οποίο άγγιξε την ταχύτητα των 435,31 χιλιομέτρων ανά ώρα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, εκθρονίζοντας την Bugatti Veyron SS που είχε σημειώσει τελική ταχύτητα 432,91χλμ/ώρα τον Ιούλιο του 2010.

Το Vemon GT τροφοδοτείται από έναν πανίσχυρο twin turbo κινητήρα 7.0-λίτρων της GM που αποδίδει 1.244 ίππους, ενώ το πλαίσιο του έχει εξελιχθεί πάνω σε αυτό μιας Lotus Exige.

Οδηγός ήταν ο Μπράιαν Σμιθ, διευθυντής του Miller Motorsport, έμπειρος οδηγός αγώνων και πρώην μηχανικός δοκιμών ελαστικών της Michelin. Το ρεκόρ επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Racelogic, που ειδικεύεται σε συστήματα GPS.

Οπως αναφέρει το Fortunegreece, το κόστος του ανέρχεται στα 1,2 εκατομμύρια δολάρια και, σύμφωνα με τον οδηγό, ήταν δυνατή η επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης ταχύτητας, εάν η «κούρσα» γινόταν σε οβάλ πίστα οκτώ μιλίων.

Το Venom GT κατέχει επίσης την παγκόσμια πρωτιά όσον αφορά στην επιτάχυνση από τα 0 στα 300 χλμ/ ώρα (13,63 δευτερόλεπτα). Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου