Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η ΡΑΠ είπε ΟΧΙ στον Χρήστο Πατούχα



Το αναμενόμενο «διαζύγιο» μεταξύ «ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πολιτεία» και Ανυπότακτης Πολιτείας ήρθε και τυπικά σήμερα Παρασκευή, καθώς όσο προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Κώστα Σπαρτινού, η πρόταση του Χρήστου Πατούχα για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές υπό τρίτο πρόσωπο ως επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων που θα στηρίξουν οι δύο παρατάξεις δεν έγινε αποδεκτή.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η «ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» έχει ως εξής:

"Το συντονιστικό της ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη που συνεδρίασε έκτακτα σήμερα 28/02/2014 σεβόμενο την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε στις 24/02/2014 και στην οποία πήραν μέρος 506 μέλη μας ομόφωνα δηλώνει ότι η ΡΑΠ-ΠΑΠ έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες επιλογής του υποψήφιου Δημάρχου που θα στηρίξει.

Σημειώνουμε ότι με απόφαση της συνέλευσής μας δικαίωμα εκλογής για τη θέση του υποψήφιου Δημάρχου είχαν και συμπολίτες μη μέλη της ΡΑΠ-ΠΑΠ, εφόσον προτείνονταν από 30 μέλη της Κίνησής μας.

Ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, Χρήστος Πατούχας, με δήλωσή του δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί το όνομά του στο ψηφοδέλτιο των προτεινόμενων υποψηφίων δημάρχων. Κατόπιν τούτου, η ψηφοφορίας διεξήχθη μεταξύ των τριών προτεινόμενων μελών της ΡΑΠ-ΠΑΠ και επελέγη με μη αμφισβητούμενη πλειοψηφία ο Κώστας Σπαρτινός ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27/02/2014 μεταξύ αντιπροσωπείας της ΡΑΠ-ΠΑΠ και της Ανυπότακτης Πολιτείας, παρά το ότι, κατά τη γνώμη μας, δεν εκφράστηκαν πολιτικές διαφωνίες και δηλώθηκε η επιθυμία για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές ενός συμμαχικού σχήματος, η Ανυπότακτη Πολιτεία έθεσε θέμα υποψήφιου Δημάρχου.

Η ΡΑΠ-ΠΑΠ παραμένει ανοικτή στη συνεργασία τόσο με την Ανυπότακτη Πολιτεία όσο και με όποιες άλλες συλλογικότητες ή πρόσωπα συγκλίνουν στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό της πλαίσιο και αποδέχονται τις δημοκρατικά αποφασισμένες επιλογές της για τον υποψήφιο Δήμαρχο. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου