Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αύριο μαζί με τον "Κόσμο" και ένα καταπληκτικό Λεύκωμα για το Καρναβάλι - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ



Ένα αρχειακό ντοκουμέντο, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, μία επίτομη "εγκυκλοπαίδεια" του Πατρινού Καρναβαλιού, από το Α έως το Ω, προσφέρει δωρεάν σε όλους τους αναγνώστες του αυτή την Παρασκευή ο «Κόσμος»!

· Ένα μοναδικό λεύκωμα, με όλα όσα συνθέτουν το αποκριάτικο πάζλ των αναμνήσεών μας, με την υπογραφή του δημοσιογράφου του «Κ» Παναγιώτη Ρηγόπουλου.
Ένα πολύτιμο εφόδιο, για κάθε ιστοριοδίφη του Πατρινού Καρναβαλιού, κάθε φιλίστορα του θεσμού.
· Το χθες και το σήμερα του Πατρινού Καρναβαλιού, σε μια έκδοση, που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ξανά και έρχεται να πληρώσει ένα μεγάλο κενό στις σχετικές έντυπες αναφορές για τη μεγάλη γιορτή της πόλης!
Η Πάτρα χορεύει σε ρυθμούς λάτιν και ο «Κόσμος» γιορτάζει μαζί της, με μία χορταστική, πλήρη έκδοση που θα γράψει (Καρναβαλική) ιστορία!
· Αυτή την Παρασκευή των Απόκρεω, εντελώς δωρεάν, μαζί με τον «Κόσμο»!

Το ένθετο περιλαμβάνει,ανάμεσα στα άλλα, τις ακόλουθες ενότητες:
· Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πατρινού Καρναβαλιού 2014: Όλες οι παραγωγές του φετινού θεσμού, τα θεατρικά, χορευτικά και μουσικά δρώμενα που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες.
· Οδηγός διασκέδασης: Πού θα πάτε, πού θα χορέψετε, πού θα φάτε, πού θα ξενυχτήσετε.
· Ιστορία Πατρινού Καρναβαλιού: Ημερομηνίες σταθμοί, γεγονότα, περιστατικά και εκδηλώσεις που σημάδεψαν την πορεία και εξέλιξη του θεσμού.
· Το Φωτογραφικό Λεύκωμα του Πατρινού Καρναβαλιού: Σπάνιες απαθανατίσεις των Καρναβαλιών των δεκαετιών 1930-1970, σε ένα χορταστικό λεύκωμα, που θα μείνει για πάντα στο αρχείο κάθε φανατικού συλλέκτη της Πατρινής Αποκριάς.
· Μπουρμπούλια: Η γέννηση και η γιγάντωση του μοναδικού Καρναβαλικού Χορού της Πάτρας, με τα μαύρα ντόμινο, που δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουν ποτέ την ταυτότητά τους!
· Μπέϊμπι Ράλλυ: Το θρυλικό Καρναβαλικό παιχνίδι μεταμφίεσης και δεξιοτήτων για παιδιά, που διοργάνωνε ο Δήμος Πατρέων και ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών.
· Καρναβάλι και πολιτικοί: Τα άρματα του Καρναβαλικού Συνεργείου του Δήμου Πατρέων, που σατιρίζουν γηγενείς και ξένους πολιτικούς, αλλά και οι μεταμφιέσεις των Πατρινών πολιτικών σε διάφορους χορούς του Πατρινού Καρναβαλιού, που έγραψαν ιστορία!
· Οι Αφίσες του Πατρινού Καρναβαλιού: Η εξέλιξη και η μετάλλαξη του θεσμού, μέσα από τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις των επίσημων αφισών και προγραμμάτων του Δήμου Πατρέων, που αφορούν στο πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.
· Η μουσική του Πατρινού Καρναβαλιού: Οι δημιουργοί, οι δίσκοι, οι ηχολήπτες, οι μουσικοί και οι τραγουδιστές, που αποτύπωσαν στο πεντάγραμμο, το Καρναβαλικό πνεύμα της Πάτρας- Οι άγνωστες ιστορίες των ηχογραφήσεων και τα παραλειπόμενά τους.
· Οι Βασίλισσες του Πατρινού Καρναβαλιού: Οι «εστεμμένες» από τον Βασιλιά Καρνάβαλο κυρίες, που «φωταγώγησαν» με την ομορφιά τους την Καρναβαλική παρέλαση.
· Ο Σοκολατοπόλεμος: Η ιστορία και οι πρωταγωνιστές του πιο ωραίου «πολέμου» που ξεσπάει κάθε Καρναβάλι στην Πάτρα και που αφήνει σε όλους τους εμπλεκόμενους, μόνο γλυκιά γεύση!)
· Οι Χοροί Πατρινού Καρναβαλιού: Οι πιο δημοφιλείς χοροί, όπως αυτός της Κινηματογραφικής και της Περιηγητικής Λέσχης, ο Κόκκινος και ο Λευκός Χορός, οι χοροεσπερίδες στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" κ.ά., που έχουν γράψει ιστορία στην πατρινή Αποκριά και έχουν καταστεί απαραίτητο συστατικό της Καρναβαλικής διασκέδασης στην Πάτρα.
· Άλκης Στέας: Η «φωνή» του Πατρινού Καρναβαλιού, η ψυχή του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού- Η ταύτισή του με μια ολόκληρη πόλη και το Καρναβάλι της.
· Χάρης Αναγνωστόπουλος: Ο πατρινός που έλαβε μέρος στο πρώτο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και από τότε δίνει αδιαλείπτως το «παρών»! Αφηγήσεις, αναμνήσεις και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, βγαλμένο από το «σκονισμένο» σεντούκι των αναμνήσεών του...
· Χρήστος Σταματόπουλος: Ο καλλιτεχνικός φωτογράφος, «ξεδιπλώνει» τα ατελείωτα χιλιόμετρα του φωτογραφικού του φιλμ, που κατέγραψαν κάθε πτυχή των αποκριάτικων εκδηλώσεων, σε δρόμους και πλατείες της πόλης.
· Άνθινα Άρματα (Οι άνθινες συνθέσεις, που χαρακτήρισαν μια ολόκληρη εποχή και λάμπρυναν τη φήμη και το γόητρο των Καρναβαλικών παρελάσεων- Οι μεγάλοι καλλιτέχνες που τα φιλοτέχνησαν και έμειναν στην ιστορία- Μοναδικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα μεγαλειώδη άνθινα άρματα που εντυπωσίαζαν το πλήθος)
· Το Καρναβαλικό Συνεργείο: Οι θρυλικοί κατασκευαστές των Καρναβαλικών Αρμάτων, οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τις ιστορικές παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού
· Οι μασκαράτες του Πατρινού Καρναβαλιού: Οι θρυλικές μασκαράτες, που δια χειρός Αλέκου Χαράρη, έδιναν το ιδιαίτερο χρώμα στις μεγάλες Παρελάσεις της τελευταίας Κυριακής.
· Τύπος και διαφημίσεις: Τι έγραφε ο ασπρόμαυρος Τύπος της Πάτρας για το Καρναβάλι της, πώς κάλυπτε τις εκδηλώσεις και ποιες καταχωρήσεις και με ποιον τρόπο, διαφήμιζαν επιχειρήσεις και προϊόντα της Πάτρα, κατά την Αποκριάτικη περίοδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου