Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αυτές τις κούκλες έχει στο πλευρό του ο Δημήτρης Πεφάνης




Το όραμα και τις δράσεις του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ για το Καρναβάλι της Πάτρας, παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πεφάνης, με υποψηφίους δημοτικούς σύμβουλους και εκπροσώπους της νέας γενιάς. Στην πρώτη θεματική παρουσίαση, ο συνδυασμός έδωσε στην δημοσιότητα το πρόγραμμά του για τον κορυφαίο θεσμό της Πάτρας, προκειμένου να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον θεσμό, αλλά και για την πόλη συνολικότερα. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κούτσης και Παύλος Σκούρας, έκαναν εκτενή αναφορά στην περίοδο που το Πατρινό Καρναβάλι, είχε αποκτήσει δυναμική, μέσω δράσεων που είχαν αναπτυχθεί με πολιτιστικό επαναπροσδιορισμό επί αντιδημαρχίας Δημήτρη Πεφάνη. «Θέλω να κάνω μια αναφορά σε όλα αυτά που γινόντουσαν στο Πατρινό Καρναβάλι παλιότερα και πλέον έχουν χαθεί. Συναυλίες τύπου gipsy Kings, τα Φεγγάρια στις γειτονιές, τα Ειδώματα, οι κινητές ταβέρνες την Τσικνοπέμπτη, η επαναφορά των σατυρικών αρμάτων και κατασκευών, κ.α.. Άρα είναι αβίαστο το συμπέρασμα είναι οδυνηρό αν κάνουμε μια σύγκριση με το σήμερα», σημείωσε ο κ. Κούτσης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σκούρας έδωσε έμφαση στην δημιουργία του Καρναβαλιού των Μικρών: «Προτεραιότητα τα τότε, δόθηκε στο παιδί. Το 1996 και μετά από 15 μήνες δουλειάς, ήρθε το Καρναβάλι των Μικρών, όχι απλά ως μια παρέλαση με τα δικά της στοιχεία και χαρακτηριστικά, αλλά με έμφαση στην αγωγή. Το βλέπουμε στο Φεστιβάλ Πρωτότυπου Παιδικού Τραγουδιού, τα Εικαστικά Εργαστήρια, στις Εκδόσεις Παραμυθιών, στις θεματικές Καρναβαλουπόλεις, σε θεατρικές παραστάσεις, κ.α.»Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πεφάνης, παρουσίασε τους στόχους του συνδυασμού για τον κορυφαίο θεσμό, δίνοντας το στίγμα του προγράμματος του συνδυασμού για το Καρναβάλι: «Θέλω επιγραμματικά να αναφέρω τις δράσεις της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ για το Καρναβάλι. 1. Δημιουργία Καρναβαλικού χωριού που θα είναι θεματικό πάρκο, σε στυλ eurodisney με 500-700 θέσεων εργασίας

2. Καρναβαλικό μουσείο

3. Φεστιβάλ καρναβαλικού και χιουμοριστικού τραγουδιού

4. Διαγωνισμός παιδικού τραγουδιού

5. Σχολή παντομίμας σε συνεργασία με το Δ/ΗΠΕΘΕ

6. Επαναφορά επιτυχημένων εκδηλώσεων του παρελθόντος

7. Δημιουργία νέων εκδηλώσεων κάθε χρόνο

8. Καρναβαλικά παιχνίδια χωρίς σύνορα

9. Διάχυση καρναβαλικών εκδηλώσεων στους πρώην δήμους με έμφαση στο Ρίο

10. Συνεργασία με καρναβάλια του εξωτερικού κυρίως της Ιταλίας, ένεκα του πλεονεκτήματος που δεν συμπίπτουμε χρονικά, που σημαίνει ότι θα πηγαίνουμε παντού με ολιγομελείς αποστολές και θα προσπαθήσουμε να έρχονται όλοι.

Πρώτιστη έγνοια μας άρα, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών. Στην κυριολεξία θα επιδιώξουμε τουλάχιστον για ένα τρίμηνο η πόλη να ζει από το Καρναβάλι». Το δικό τους στίγμα όμως έδωσε και η νέα γενιά που συμμετέχει στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ. «Θέλω να βοηθήσω, είτε εκλεγώ, είτε όχι, όσο μπορώ για το καλό της πόλης. Γιατί το Καρναβάλι είναι θεσμός και μπορεί αν αναπτυχθεί εκ νέου σωστά, να δημιουργήσει και θέσεις εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη, κυρίως η νεολαία», σημείωσε η Ευγενία Μανδρέκα, ενώ η Θεοδώρα Ανδριοπούλου τόνισε ότι «Το καρναβάλι, πρέπει να μας ενδιαφέρει. Ήρθε η ώρα η νέα γενιά να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για την πρόοδο της πόλης. Πρέπει και άλλοι νέοι να μας ακολουθήσουν, διότι η αποχή και η έλλειψη ενδιαφέροντος, πρώτα βλάπτει εμάς και έπειτα το μέλλον μας».

Σ.Σ. Εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού είναι ο Φίλιππος Ανδρεόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου