Με συγκέντρωση στοιχείων από την μεγάλη παρέλαση και λίστες πληρωμάτων πρόκειται να ξεκινήσει ξανά δουλειά το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος, διερευνώντας αν υπάρχει και σε τί βαθμό φοροδιαφυγή στο Πατρινό Καρναβάλι. Στο πλαίσιο αυτό, θα επαναληφθεί η περυσινή διαδικασία, κατά την οποία καλούνται από τους ελεγκτές συμμετέχοντες, αλλά και επικεφαλής πληρωμάτων για διασταύρωση στοιχείων, αλλά θα συνεξεταστούν και άλλες παράμετροι.Έχοντας ξεπεράσει πια το ηθικό σκέλος, ότι δηλαδή "οι έλεγχοι μπορεί να κάνουν κακό στη συμμετοχή", οι ελεγκτές φέτος έχουν σκοπό να διεξάγουν περισσότερους ελέγχους στα πολυάριθμα πληρώματα, αφενός γιατί έχουν πλέον αποκτήσει εμπειρία σε ποιους τομείς θα πρέπει να ρίξουν το βάρος της έρευνας, αφετέρου διότι διαπιστώνουν με τα χρόνια ότι τα πολυπληθή γκρουπ επιμένουν στις παρελάσεις, παρά τους περιορισμούς και τους ελέγχους, Αυτό δημιουργεί υποψίες περί του τί σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετούνται από μια τόσο μαζική συμμετοχή των 6.000 ατόμων σε μια ομάδα, γι αυτό και θα επιχειρηθεί διασταύρωση στοιχείων σε σχέση με το παρελθόν.
Στο μεταξύ οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ πληθαίνουν. Αρκετοί έχουν απευθυνθεί στην υπηρεσία με αποδείξεις στα χέρια! Τους πωλούσαν την στολή 28 ή 30 ευρώ και έκοβαν απόδειξη (μόνο σε ενήλικες) για... 20 ευρώ (φωτό). Οσο για τους ανήλικους; Μαθητές που πήγαιναν σε καρναβαλικά στέκια έπαιρναν στολή χωρίς απόδειξη!
Πόσο κόστισαν οι στολές;
Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος των περισσότερων στολών στα υπεράριθμα πληρώματα δεν ξεπέρασε... τα 12 ευρώ (μαζί με τα ραφτικά ανά στολή). Αν υπολογίσουμε ότι έδιναν και «μίζα» 3 ευρώ σε όποιον έφερνε άτομα στο πλήρωμα (έγινε μεγάλο «ψάρεμα» στα σχολεία) υπολογίζεται πως το κόστος έφθανε τα 15 ευρώ! Αρα το κέρδος για τους αρχηγούς των πληρωμάτων ήταν πάνω από 10 ευρώ... ανά στολή!
Να γίνουν αγωγές!
Ο Νίκος Κανελλάκης, παλιός καρναβαλιστής έκανε την δημόσια πρότασή του για την μάστιγα του Πατρινού Καρναβαλιού που δεν είναι άλλη από τα υπεράριθμα μπαχαλοειδή πληρώματα. Θα πρέπει ο κανονισμός να περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο, να κατατεθεί στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια ο Δήμος να προβαίνει ακόμη και σε κατάθεση αγωγών σε βάρος όσων αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του προϊόντος της πόλης. Διεκδικώντας μέχρι και αποζημιώσεις πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. «Νομικά αυτό μπορεί να γίνει» δηλώνει ο δικηγόρος Κώστας Κρεμμύδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου