Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Τους έκαναν βασανιστήρια... με τανάλια - Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία


Τρεις ηλικιωμένοι, οι οποίοι απεβίωσαν μικρό χρονικό διάστημα μετά τα βασανιστήρια, κυρίως με τανάλιες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα στα οποία υπέστησαν από τη σπείρα κακοποιών που έμπαινε στα σπίτια τους, είναι εκτός όλων των άλλων, τα θύματα των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.


Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από χωριό στα Καλάβρυτα, ηλικίας περίπου 85 ετών και οι δύο, οι οποίοι μετά τα βασανιστήρια που τους έκαναν επιδεινώθηκε η υγεία τους και τελικά λίγο καιρό μετά (περίπου δύο μήνες) απεβίωσαν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και πάλι σε μια ηλικιωμένη από τα Καλαβρυτοχώρια, την οποία οι δράστες είχαν φιμώσει και την βασάνισαν με... τανάλια!


Αυτά τα στοιχεία εξετάζονται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου αν ο χρόνος θανάτου είναι κοντά στα περιστατικά να τους αποδοθεί και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.


Στο ενεργητικό τους,  οι συγκεκριμένες ομάδες κακοποιών έχουν πάνω από 25 ληστείες, κλοπές, έναν τελεσμένο βιασμό μιας γυναίκας και δύο ακόμα απόπειρες βιασμών, μιας ηλικιωμένης και μιας νεαρής στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.


Η δράση τους τεράστια. Επεκτείνεται από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και φθάνει ως την Θεσσαλία, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι δράστες έφευγαν για την Αλβανία, προκειμένου οι Αρχές να χάνουν τα ίχνη τους.


Δύο οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν


Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης σήμερα το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Ιωάννης Σειντής, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών Θανάσης Παπανικολάου και ο προϊστάμενος του Γραφείου της Δημόσιας Ασφάλειας Γιάννης Σταθούλιας, εξαρθρώθηκαν δύο ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και βιασμούς σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων.


Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Αλβανίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε ομοεθνών συνεργών τους, οι οποίοι συμμετείχαν στις οργανώσεις και αναζητούνται.


Ο ένας από τους Αλβανούς που συνελήφθη χθες για την πρώτη περίπτωση είναι από τους «εγκεφάλους» της σπείρας που έδρασε με τους βιασμούς το 2012 και είχε αναστατώσει την Πάτρα και τη Δυτική Αχαία.


Οι δράστες εισέρχονταν σε οικίες και υπό την απειλή όπλων αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν σωματικές βλάβες στα θύματά τους


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, έχει προκύψει ότι εμπλέκονται συνολικά σε 16 ληστείες, 9 κλοπές, δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό. Πρόκειται για τους βιασμούς σε Ρίο και Δυτική Αχαϊα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου