Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ετσι έκαναν σεξ τον 16ο αιώνα


Στην Αγγλία παίζεται αυτό τον καιρό στο BBC η σειρά Wolf Hall, η οποία βασίζεται στη ζωή του δολοπλόκου Thomas Cromwell, τον γιο του σιδερά που κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός του Ερρίκου του 7ου.


Με αφορμή το σήριαλ, η mailonline μας θυμίζει πως ήταν το σεξ για τις γυναίκες, τον 16ο αιώνα, την εποχή που στην εξουσία της Αγγλίας, ήταν οι μονάρχες του οίκου των Τυδώρ.


Το σεξ στην εποχή των Τυδώρ είχε αρκετούς περιορισμούς και είχε τα κακά του και τα (λιγοστά) καλά του για τις γυναίκες.


Η εκκλησία υπαγόρευε τους κανόνες και για το σεξ και σύμφωνα με αυτούς η επαφή μεταξύ του συζύγου και της συζύγου έπρεπε να γίνεται αποκλειστικά για την αναπαραγωγή.


Οχι μόνο αυτό, αλλά το ιεραποστολικό ήταν η μόνη επιτρεπόμενη στάση, καθώς άλλες στάσεις επέτρεπαν στον διάβολο να μπει στην κρεβατοκάμαρα και το παιδί που θα γεννιόταν θα ήταν παραμορφωμένο...


Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ένα παντρεμένο ζευγάρι απαγορευόταν να κάνει σεξ κάθε Τρίτη, Παρασκευή, Κυριακή και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.


Από την άλλη πλευρά, μία κίνηση κήρυξε ότι η γυναίκα πρέπει να "εκσπερματώνει" πάρα πολύ, προκειμένου να επιτευχθεί η σύλληψη του εμβρύου και έτσι δόθηκε μεγάλη έμφαση στον γυναικείο οργασμό. Ωστόσο, παρά τους οργασμούς, δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να ευχαριστιούνται και να ικανοποιούνται κατά τη διάρκεια του σεξ.


Επιπλέον η αντισύλληψη δεν ήταν εύκολη κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, τόσο εξαιτίας της απαγόρευσης της και της έλλειψης οποιασδήποτε επιστημονικής γνώσης. Ομως αν και ο έλεγχος των γεννήσεων ήταν παράνομος, υπήρχαν διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν για να εμποδιστεί η εγκυμοσύνη.


Σύμφωνα με την ιστορικό μυθιστοριογράφο Elizabeth Fremantle, οι πλούσιοι άνδρες χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά από έντερο αρνιού, ενώ οι γυναίκες έβαζαν στον κόλπο τους μαλλιά βουτηγμένα στο ξύδι, ή κομμάτια ξύλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου